Još je 12 bodova u igri do kraja Prvenstva i Osječani nikako ne žele odustati od borbe za treću poziciju.

Matematički je do kraja Prvenstva u igri još 12 bodova, a to nije malo. Naprotiv. Stoga ni Osječani nisu klonuli duhom nakon utakmice s Hajdukom, koju iz vlastite perspektive žele što prije zaboraviti. Nitko nije Bijelo-plavima postavio bilo kakav imperativ u smislu konačnog plasmana, daleko od toga, međutim, sve dok bude postojala prigoda da se Osijek domogne trećeg mjesta – momčad od tog cilja neće odustajati. Stoga se treba koncentrirati na ogled sa Slaven Belupom koji je na rasporedu predstojeće subote u Gradskom vrtu, s početkom u 19 sati.

Sigurno da navijači od nas očekuju iskupljenje za onaj težak poraz kojega smo doživjeli u derbiju s Hajdukom. Napomenuo bih da ima još četiri kola, što znači da borba za treće mjesto nije završena. Jedan poraz Splićana i naša pobjeda opet nas dovode u izjednačenu poziciju što se bodova tiče. To znači da s Koprivničanima trebamo pun pogodak da bismo se opet veselili s našim navijačima kao i u ovih prethodnih šest utakmica koje smo uzastopno dobili na svom terenu, rekao je kapetan našeg prvoligaša Borna Barišić.

Prilika za poravnanje s Hajdukom

Još je neizvjesno koju će jedanestoricu Zoran Zekić suprostaviti Koprivničanima jer određene dvojbe sigurno postoje. Moguće je da osječki kormilar malo „promiješa karte“ kako bi posve mobilizirao momčad za subotnju utakmicu. Igrači su svjesni da im se onakvo poluvrijeme, kakvo su imali na Poljudu, više jednostavno ne smije ponoviti.

Nekada se i to dogodi, no opravdane su kritike jer nije isto s kojim rezultatom izgubiš, posebno kada se igra u derbiju. Imamo sada novo iskušenje, treba se vratiti pobjedama u Gradskom vrtu, a kako Hajduk mora u Rijeku, eto nam prilike da ih opet sustignemo. Imamo taj lijep pobjednički niz pred svojim navijačima, oni svakako zaslužuju da ga nastavimo i pokažemo da nam je Poljudu bio samo loš dan, zaključio je Antonio Perošević.