Bijelo-plavi danas na Gradskom vrtu od 19 sati igraju protiv NK Slaven Belupa. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

OSIJEK - SLAVEN BELUPO 3:0

Bila je ovo lijepa subotnja nogometna večer u Gradskom vrtu, srdačan pozdrav!

90' i sedmi puta za redom Osječani pobjeđuju pred svojim navijačima koji u svemu mogu biti zadovoljni nakon ovih 90 minuta.

80' šansu je imao Boban. Pucao je glavom sa desetak metara, nije bio dovoljno precizan.

78' ušao je Šimunec umjesto vrlo zapaženog Škorića. I čim je ušao u igri, mladi je osječki stoper mogao biti strijelac. Ubačenu loptu iz kornera zahvatio je glavom i zamalo promašio okvir vratiju.

72' Jovičić ruši Ejupija i to je drugi jedanaesterac za Bijelo-plave. Loptu je na bijelu točku opet namjestio Ejupi, odlučio se ovaj puta na "Panenku", ali ga je Blažević "pročitao" i mirno uhvatio loptu u naručje na sredini vratiju!

69' primirili su Osječani tempo, imaju uvjerljivu prednost i praktički su već osigurali bodove za novi klupski rekord!

58' druga izmjena u osječkom sastavu. Na klupu ide Pušić, ušao je Mioč.

52' Ejupi nije propustio realizirati najstrožu kaznu i izjednačio se s Andrijaševićem, Soudanijem i Hodžićem na vrhu ljestvice strijelaca HNL-a.

52' 3:0 - EJUPI (11m)

51' Musa je neoprezno srušio Bobana u šesnaestercu i to je klasičan kazneni udarac za Osijek.

46' gosti su obavili dvije izmjene. U svlačionici su ostali Arap i Barić, a ušli Bistrović i Gregurina. Prema službenim podacima, susret prati 1.480 gledatelja.

46' počelo je drugo poluvrijeme, nadamo se da će biti podjednako zanimljivo i kvalitetno kao i prvih 45 minuta u kojima je Osijek pružio vrlo dobru partiju i uz dva postignuta gola stvorio još tri idealne prigode za još uvjerljivije vodstvo.

37' Perošević mora napustiti igru zbog ozljede, ušao je Boban.

34' Pušić je zaslužio javnu opomenu.

31' mat-pozicija koju u pogodak nije pretvorio Perošević! Ejupi je proigrao Pušića, ovaj odlično centrirao, a Perošević pucao desnom nogom sa 7-8 metara i prebacio okvir vratiju. Imali smo dojam da bi bilo bolje da je udarac uputio glavom u idealnoj poziciji za egzekuciju...

28' prvu pravu šansu imali su i gosti. Barić je ubacio u šesnaesterac, Heber dobro pucao glavom, no lopta odlazi iznad grede.

25' sada je moglo biti i 3:0. Ejupi je pucao preko grede sa osam metara nakon odličnog centaršuta Grgića s desnog krila.

16' Lopa je sjajno pogodio desne rašlje iz slobodnog udarca! Loptu je namjestio na 17 metara od vratiju Blaževića i onda ga neobranjim udarcem prakrasno matirao.

16' 2:0 - LOPA

15' žuti karton za Purića koji zaustavlja Ejupija u gol-šansi.

11' Lopa je dobro puca sa 17 metara, Blažević je krajnjim naporom spriječio još jednu kapitulaciju.

9' Osijek je rano došao u vodstvo. Lukić je oduzeo loptu gostima na četrdesetak metara od njihovih vratiju, krenuo je prema šesnaestercu u proigrao Ejupi koji je prvotno pokušao uposliti Lopu na desnoj strani, ali su Koprivničani to blokirali. Ipak, lopta je opet došla do Ejupija koji je vrlo precizno pogodio desni donji kut i postigao 13. pogodak ove sezone u HNL-u.

9' 1:0 - EJUPI

1' počela je utakmica u Gradskom vrtu.

Sudačku trojku predvodi I. Vučković (Zagreb), a pomoćnici su mu: J. Crnčić (Vrbovec) i K. Ambrinac (Zagreb).

Za Slaven Belupo će igrati: Blažević, Jovičić, Musa, Purić, Aliti, Bouadla, Burić, Christensen, Arap, Barić i Heber. Pričuve su: Slukić, Stevanović, Mladen, Bistrović, Gregurina i Bogojević.

Zekić na teren šalje najavljenu jedanaestoricu: Malenica, Škorić, Barać, Grgić, Barišić, Lukić, Petrovikj, Pušić, Lopa, Perošević i Ejupi. Priliku na klupi čekaju: Mikulić, Mioč, Boban, Vojnović, Šimunec, Matas i Knežević.

Osijek je domaćin koprivničkom prvoligašu i pobjedom mu se pruža mogućnost ponovnog bodovnog poravnanja sa splitskim Hajdukom. Osim toga, Osječani su u lovu i na dva klupska rekorda. Prvi se odnosi na sedmu uzastopnu pobjedu na domaćem terenu, a drugi na osvajanje više od trenutnih 59 bodova, koliko su ih Bijelo-plavi najviše imali u državnim prvenstvima...

Srdačan pozdrav iz Gradskog vrta!