Trener Osijeka prvenstveno želi više agresivnosti i žustrine u sredini terena.

Zoran Zekić je na konferenciju za medije prije dvoboja sa Slaven Belupom došao u boljem raspoloženju, nego li je to bio proteklih dana, nakon povratka iz Splita. Trener je taj kojemu je zadaća mobilizirati i momčad, tako da se u subotu navečer očekuje puno bolje izdanje Bijelo-plavih u odnosu na prošlo prvenstveno kolo. U sastavu neće biti ozlijeđenog Lesjaka za kojega je sezona završena, a svi su ostali na dispoziciji stručnom stožeru.

Ne treba lagati nego priznati da nas je poraz na Poljudu dosta poljuljao. Bio je zaista bolan, a posebno način na koji smo tamo izgubili. Simptomatično je da smo dvaput olako pokleknuli u Splitu, također i u Rijeci, da nas je Dinamo nadigrao u jednoj od dvije međusobne utakmice u Maksimiru... Znači da još dosta moramo poraditi na tomu kako se postaviti protiv momčadi iz vrha tablice i pružiti bolje partije.  Napravit ćemo nakon Prvenstva detaljniju analizu i vidjeti gdje su nam najveće slabosti i kako ih što brže i bolje ispravljati. Igrači moraju biti svjesni da se u nogometu sve brzo mijenja. Ono što je napravljeno ranije uvijek se zaboravlja i traži se novo dokazivanje.  Želimo se isključivo posvetiti idućoj utakmici jer svi znamo da nas čeka organiziran, uigran i neopterećen protivnik, tako da će Slaven Belupo biti pravi tekst za naš karakter u završnici sezone, rekao je Zekić.

Pokazati drugačiji mentalitet

Očekivano je bilo pitanje o mogućim izmjenama u početnoj jedanaestorici, a nije iznenadio ni Zekićev odgovor...

Napravit ćemo određene promjene koje smatram nužnima, prvenstveno u veznom redu. Treba nam malo više energije, borbenog duha i drukčijeg mentaliteta. Pojedinci su svoje kredite iskoristili, neki su pak umorni, pa ćemo nešto svakako mijenjati. Nećemo za sada uzimati nikoga iz naše druge momčadi, imaju i oni svoje natjecanje.

Osječki kormilar očekuje još jednu bitku za bodove u kojoj će se njegova momčad morati dobro potruditi da bi došla do još jedne domaće pobjede:

Ni protiv koga nam nije bilo lagano, neće ni u subotu. Koprivničani imaju kvalitetnu momčad s dosta dobrih pojedinaca. Bodovna razlika između nas je velika, ali nije toliko izražena na terenu. Kada me već pitate za sastav, igrat će: Malenica, Škorić, Barać, Grgić, Barišić, Lukić, Pušić, Petrovikj, Lopa, Perošević i Ejupi.

Još je nešto Zekić primjetio i posebno želio istaknuti:

Na nas su svi nekako „napaljeni“ na terenu. U Hajduku nam zabiju gol i bude ih dvadeset u tom klupku veselja, Riječani su također bili vrlo motivirani da nas dobiju, a kod nas je nekako sve i suviše mirno, bez nekih tenzija. Trebamo to promijeniti, a sve je pitanje karaktera.