Sve je u osječkim redovima funkcioniralo vrlo dobro, a rezultat je mogao biti i puno uvjerljiviji od konačnih 3:0.

Osječani su osvojili nove bodove, ostvarena su i dva klupska rekorda, a Zoran Zekić je nakon utakmice primao čestitke za vrlo dobru igru koju su Bijelo-plavi prezentirali u subotnjih 90 minuta. Slaven Belupo nije imao nikakvih izgleda, tako da je i peti puta ove sezone poražen od Osijeka. 

Momčad nam je reagirala vrhunski, apsolutno u svim segmentima igre. I u agresivnosti i u pritisku, također i u protoku lopte, tako da smo već u prvom poluvremenu, da smo bili samo malo koncentriraniji u završnici, mogli voditi sa četiri gola razlike. Vezni igrači su se dobro kretali, bili su mirni i imali ideju, razigravajući ostale. Nastavili smo tako i u drugom dijelu, protivniku nismo ostavili niti promil šanse da nas ozbiljnije ugrozi. Mislim da su na kraju bili bez udarca u okvir vratiju. Mogu samo čestitati svojim igračima, opet smo se bodovno izjednačili s Hajdukom i nadam se da ćemo do kraja Prvenstva biti u „igri“ za to treće mjesto, istaknuo je Zekić

Ejupijeva „Panenka“ naljutila trenera

Što se pojedinaca tiče, u „fokusu“ je uglavnom bio Ejupi. Dvaput je zabio, imao još tri odlične prilike, a „Panenka“ pri izvođenju drugog „penala“ naljutila je Zekića:

Odlično se snašao u situaciji kod prvog gola i majstorski pogodio, potom je realizirao i jedanaesterac za 3:0, ali je nedopustivo da na onakav način izvede drugi kazneni udarac. To je potcjenjivanje protivnika, ali i sebi uskraćuje mogućnost da bude prvi strijelac Lige, pri čemu cijela momčad radi za njega. Igrao je jako dobro, a onda mu se dogodi takva nepromišljenost, očito mora još malo sazriti na tom planu. 

Već u utorak na rasporedu je ogled sa Cibalijom koji će biti vrlo zanimljiv, imajući u vidu i spoznaju da su Vinkovčani ne samo uhvatili priključak sa Splitom u borbi za opstanak, nego ga i pretekli na tablici...

Hvala Bogu da imamo slavonski derbi, nadam se da ćemo ga imati i sljedeće godine, ali ne preko nas. Nama treba pobjeda, moramo se tako i postaviti i tražiti bodove. Nismo još uspjeli ponoviti dvije jako dobre partije za redom, nadam se da ćemo to uspjeti u Vinkovcima. I vratiti se s bodovima. 

Osijek je imao puno bolji pristup

Trener koprivničke momčadi, Osječanin Željko Kopić je priznao da je ovo bilo jedno od najslabijih izdanja Slaven Belupa u posljednje vrijeme, a posebno je potencirao – pristup. 

Prije svega, čestitke svima u Nogometnom klubu Osijek na odličnoj sezoni, bodovnom rekordu i svemu što su napravili u proteklih godinu dana. Osnovna je razlika u korist domaćina bila u tome što se vidjelo da se on bori za to treće mjesto i čini to s puno želje i energije za razliku od nas koji nismo bili pravi. Sigurno je tomu „kumovao“ i nedostatak nekih igrača, dali smo priliku i nekim mlađim dečkima, ali to nije razlog za ovako slabo izdanje. Ne mogu reći da netko nije htio, međutim, nedostajalo je agresije, mentalna priprema igrača za utakmicu očito nije bila dobra jer pojedinci već razmišljaju o tome kako će kući po svršetku Prvenstva. Nismo bili ni blizu nekakve razine da se suprostavimo razigranom Osijeku i vidjelo se od samoga početka da to neće biti dobro. No, sve je to nogomet. Moramo mijenjati pristup za iduće protivnike i popraviti ovaj dojam.