U dramatičnom finišu Osijek je prvi došao u vodstvo, ali je domaćin na samome kraju uspio izjednačiti.

Šokantna je bila završnica slavonskog derbija između Cibalije i Osijeka. Ono najvažnije dogodilo se u razdoblju od 87., pa do treće minute sudačke nadoknade, kada su postignuti golovi. Gosti su poveli preko Kneževića koji se finim driblingom oslobodio Žderića u šesnaestercu i matirao Matkovića, ali to ipak nije bio konačan rezultat ovog zanimljivog susreta. Kada smo očekivali kraj i visoko uzdignute ruke osječkih nogometaša, dogodila se neopreznost koju su Vinkovčani iskoristili i preko Baše izborili jedanaesterac kojega je Vitaić vrlo precizno pretvorio u izjednačenje. Jasno je da gubitak bodova u samom smiraju utakmice uvijek donosi razočaranje, no i to se nerijetko događa u nogometu, a ne može se reći da je na kraju podjela bodova – nezaslužena.

Matković spašavao domaćina

Doduše, Osijek je bio bolji i imao inicijativu, što se, uostalom, i očekivalo od kvalitetnije momčadi na terenu. Izuzev prvih 15-ak minuta, Bijelo-plavi su dominirali, bili opasniji i češće prijetili u odnosu na Cibaliju koja je, doduše, prva stvorila pravu prigodu preko P. Mišića, kojega je blokirao opet vrlo zapaženi Škorić. Nakon toga, inicijativa je bila na strani Osječana, a iz tog razdoblja bilježimo lijepe prilike Baraća i Ejupija te „slobodnjak“ Barišića kojega je domaći vratar obranio. Drugo poluvrijeme biloje sadržajnije, a Zekićeva je momčad u više situacija bila nadomak vodstvu. Grgić, Boban i čak u tri navrata Ejupi, mogli su matirati vrlo raspoloženog Matkovića. Njegove obrane ponajboljem strijelcu Lige spašavale su domaćina, a jednom je loptu s gol-linije izbacio Čuljak. Na drugoj strani, Brekalo se pomalo iznenada našao pred Malenicom, ali je traljavo pucao, dok je Mijokovićev projektil iz daljine, čuvar mreže Osijeka sjajnom intervencijom uspio „ukrotiti“.

Još dva kola do konačne odluke

Još su više Osječani žalili za izgubljenim bodovima nakon svršetka susreta na Poljudu gdje Hajduk nije uspio svladati Lokomotivu (1:1). Čak su Splićani bili i na rubu poraza jer su do izjednačenja došli u 87. minuti, kada se već činilo da će „Lokosi“, s igračem manje cijelo drugo poluvrijeme, kući pjevajući. Tako su i Osijek i Hajduk svoj konto u 34. kolu povećali za jedan bod i ostali izjednačeni u utrci za treće mjesto. Ostaju nam još dvije prvenstvene runde u kojima će naš prvoligaš prvo dočekati Dinamo u Gradskom vrtu, a potom gostovati u splitskom Parku mladeži, dok će Hajduk i predstojećeg vikenda biti domaćin, ovaj puta Interu, a sezonu će završiti ogledom u Koprivnici sa Slaven Belupom. Dakle, i nadalje sve ostaje potpuno otvoreno...