Tada su Bijelo-plavi posljednji puta svladali Modre u Gradskom vrtu, a bilo je 3:2. 

 

Iščekujući predstojeći derbi između Osijeka i Dinama, zanimljivo je prisjetiti se nekih dosadašnjih međusobnih utakmica, statističkih podataka i drugih zanimljivosti koji se tiču ogleda Bijelo-plavih i Modrih. Primjerice, posljednju pobjedu nad višestrukim i aktualnim prvakom Hrvatske, Osječani su pred svojom publikom ostvarili krajem ožujka 2014. kada su slavili s 3:2.

Danijel Cesarec je tada dvaput sjajno pogodio za vodstvo domaćina od 2:0, no u završnici susreta prvo je Fernandes smanjio na 2:1, a Dinamu je izjednačenje donio Čop u 84. minuti. Neposredno prije posljednjeg sučevog zvižduka trijumf izabranicima Tomislava Rukavine donio je Josip Mišić kojemu je idealno centrirao Borna Barišić. U toj su pobjedi od aktualnih prvotimaca sudjelovali Zvonimir Mikulić, Nikola Matas, Mile Škorić i Borna Barišić, koji je odigrao posljednjih pet minuta.

Vojnović i Knežević igrali i 2006.

Najikusnijii Osijekovi igrači Aljoša Vojnović i Josip Knežević igrali su u momčadi našeg prvoligaša protiv Dinama još prije 11 godina. Obojica su, naime, bila u sastavu u travnju 2006. kada su Osijek i Dinamo igrali u Ligi za prvaka u Gradskom vrtu, bez golova 0:0. Za goste su tada, između ostalih, nastupali Luka Modrić, Edudardo da Silva i Vedran Ćorluka. Spomenuti Vojnović je od svih sadašnjih suigrača odigrao najviše utakmica protiv Modrih, ukupno 22, u dresu Osijeka, Croatia Sesveta, Slaven Belupa i Splita. A naš vratar Zvonimir Mikulić debitirao je upravo protiv Dinama, pred osječkim ljubiteljima nogometa. Bilo je to u veljači 2013. kada su Osječani slavili s 2:1, a pobjedonosni je pogodak postigao Domagoj Pušić u 83. minuti.