Bijelo-plavi su u Parku mladeži odigrali 11 prvenstvenih susreta i pritom četiri puta remizirali sa svojim domaćinom.

Ako netko nije znao, splitski Park mladeži jedini je stadion od svih prvoligaša u Hrvatskoj na kojem Osijek nikada nije pobijedio! Odigrano je ukupno 11 međusobnih prvenstvenih utakmica između Crvenih i Bijelo-plavih, a Osječanima nije uspjelo svladati domaćina, što je još jedna od onih tradicija o kojima smo često govorili.

No, naš je prvoligaš dosta toga uspio srušiti i promijeniti u ovoj sezoni, pa nas zanima hoće li i na samome kraju natjecateljske godine uspjeti prvi puta slaviti na stadionu RNK Split. Do sada je Osijek u četiri navrata osvajao bod na ovom gostovanju, a sedam puta je poražen.

Babić donio bod u 87. minuti

Utakmica koju posebno pamtimo iz Parka mladeži odigrana je sredinom kolovoza 2011. kada je rezultat bio neriješen 2:2. Na klupi splitskog sastava bio je iskusni stručnjak Ivan Katalinić dok je Bijelo-plave vodio Vlado Bilić. Već u 5. minuti Osijek je poveo prekrasnim pogotkom Srđana Vidakovića koji je udarcem s 25 metara skinuo paučinu pod gredom nemoćnog Vukovića. U 39. minuti Vrgoč je srušio Vitaića, a siguran egzekutor s bijele točke bio je Obilinović, u to vrijeme najopasniji napadač Splita. U 56. minuti isti je igrač uspio dovesti domaćina u vodstvo, a bod Osječanima donio je Marko Babić pogotkom iz kaznenog udarca, nakon što je prethodno Ibriks srušen u kaznenom prostoru. Splićani su cijelo vrijeme imali inicijativu i bilo je dosta uzbuđenja pred osječkim vratima, no Ivan Kardum bio je raspoložen i uspio je u dosta kritičnih situacija sačuvati mrežu.

Split – Stadion Park mladeži. Gledatelja: 1.000. Sudac. Matoc (Zaprešić).

SPLIT – OSIJEK 2:2 (1:1)

Strijelci: 0:1 – Vidaković (5), 1:1 – Obilinović (39-11m), 2:1- Obilinović (56), 2:2 – M. Babić (87).

Split: Vuković - Marčić, Milović, Križanac, Budiša - Šimić, A. Vitaić - Obilinović, A. Erceg, Baraban – D. Čop; Trener: Ivan Katalinić.

Osijek: Kardum - Šorša, Gavrić, Vrgoč, J. Lukačević - Vidaković, Kvržić, M. Babić - Miličević, D. Špehar - Ljubojević.

Crveni karton: Budiša (87)

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL