Zekiću nije na raspolaganju čak 11 prvotimaca, ali to ne mijenja želje i planove našeg prvoligaša u posljednjem kolu.

Ostalo je još samo 90 minuta do kraja sezone u kojoj je Osijek odavno sve riješio kada je riječ o ostvarenju svojih europskih planova i ambicija. Doduše, trajala je dugo borba s Hajdukom za treću poziciju i nešto duži ljetni odmor, no jasno je da su Osječani sasvim zadovoljni onim što su ostvarili.  U petak ih od 20 sati u Parku mladeži čeka suparnik koji je posljednji na tablici i koji će, uslijed uskraćene licence za iduću sezonu, morati preseliti u trećeligaško natjecanje. Jasno je da takva odluka mora ostaviti traga i na splitskoj momčadi, no ne dvojimo da će na terenu dati sve od sebe, bez obzira kako će završiti njihova administrativna borba izvan travnjaka i hoće li bodovno prestići Cibaliju.

Neki će sigurno debitirati

No, najavljujući ovu utakmicu svakako je nužno napomenuti da će četvrtoplasirana momčad HNL-a u Splitu igrati čak bez jedanaestorice prvotimaca. Barišić i Škorić su s reprezentacijom u Los Angelesu, Matas i Barać imaju tri žuta kartona, Lesjak, Petrovikj, Perošević i Lulić su ozlijeđeni, Lopa je već na odmoru u Ukrajini, dok su Ejupi i Boban dobili poštedu uslijed kontuzija iz prethodnih susreta. To znači da je trener Zekić morao „posegnuti“ za igračima iz druge momčadi, tako da će u kadru biti Lončar, Ivić, Lišnić, Marin, Klepač, Čikvar i Ikić. Neki među njima neupitno će debitirati u HNL-u i sigurno će se nastojati prezentirati u što boljem izdanju. U tome bi im trebali pomoći iskusniji igrači poput Vojnovića, Kneževića, Pušića, Lukića, Mioča, pa i Grgića...

Mladi se imaju priliku nametnuti

Spomenuo je Zekić prije polaska na put kako motivacija kod njegovih igrača ne smije biti upitna, čim se igra za prvenstvene bodove. Neovisno o tomu što ovaj dvoboj Osječanima ništa ne donosi u natjecateljskom smislu, ali nije beznačajan u onom drugom kontekstu, kada govorimo o rejtingu i imageu Kluba. Kada su već postavljani novi klupski rekordi, a time se ispisivala i nova stranica povijesti NK Osijek, onda je jasno da se i na oproštaju od sezone traži odgovoran i ozbiljan pristup. Stručni stožer svaki dvoboj, pa tako i ovaj, vrednuje na način da se svatko može nametnuti, ali s druge strane i udaljiti od kombinacija za najbolji sastav. Osim toga, lijepo je na samome kraju igrom i rezultatom potvrditi i više nego dobar dojam u posljednjih desetak mjeseci. Stoga susret protiv Splita nije tek formalno odrađivanje zadaće.