Na oproštaju od vrlo uspješne sezone, Osječani su ostvarili pun pogodak isključivo s nogometašima iz svoje Škole.

Najavljivao je Zoran Zekić da bi mu pun pogodak na rastanku od ove sezone jako puno značio, posebice jer na raspolaganju nije imao čak jedanaestoricu uglavnom standardnih prvotimaca. Želja mu se ispunila, a momčad koja zajedno nije igrala ni na treningu osvojila je sva tri boda. Osječki je kormilar na konferenciji za novinare na splitskom stadionu izjavio:

Ovo mi je vrlo draga pobjeda iz dva razloga. Prvi je taj što Osijek nikada ranije nije slavio u Parku mladeži, a drugi, možda još i važniji, da smo u zapisniku danas imali 16 igrača i svi su oni do prve momčadi stigli iz naše Škole nogometa! To me čini ponosnim i ne znam postoji li u Europi u prvoligaškim natjecanjima sličan primjer... Jedna situacija me posebno dojmila tijekom utakmice. Naime, mladi Klepač je propustio jako lijepu priliku da nas dovede u vodstvo, zamijenio sam ga potkraj susreta, a on je zaplakao žaleći što nije bio strijelac. To me je vratilo u moje igračke dane i to je ona emocija zbog koje sam se i počeo baviti trenerskim poslom. Čestitam i nogometašima Splita jer su dali sve od sebe i u ovoj iznimno teškoj situaciji za njih, ponašali su se kao pravi profesionalci na terenu, bez obzira što su već i prije dvoboja bili eliminirani iz prvoligaške konkurencije.

„U Hrvatskoj me samo Osijek zanima“

Pitali su splitski novinari trenera Osijeka može li ga „zacimati“ neka ponuda iz druge sredine koja bi mu predstavljala još i veći izazov..

Ja sam ponosni trener Nogometnog kluba Osijek i daj Bože sreće i zdravlja, pa da ostvarim one ciljeve koje je Uprava postavila pred mene. Ništa me drugo sada ne zanima. Moja jedina preokupacija je da mi momčad sljedeće sezone bude bolja i jača, da budemo konkurentniji klubovima koji su završili ispred nas na tablici, pa da se i ja mogu malo manje živcirati. Da, volio bih se nagodinu osjećati nešto komotnije u tom smislu.

Sezona rekorda i velikih dostignuća

Na nešto dužoj konferenciji za novinare nego li je to uobičajeno po svršetku utakmice, Zekić je odgovarao i na pitanja o igračkim pojačanjima za iduću sezonu:

Treba nam šest igrača, u svakoj liniji barem po jedan, da bismo bili još ambiciozniji. Koliko ćemo u tome uspjeti ne znam, budući da je malo vremena zbog toga što rano krećemo u europske kvalifikacije. No, želim još nešto istaknuti. Često sam prekritičan i prema sebi i prema svojim igračima, a napravili smo nevjerojatne stvari. Ovo je za nas sezona rekorda, pisali smo povijest našeg kluba koji postoji 70 godina i nikada ranije nije imao ovakav bodovni učinak, toliko gostujućih pobjeda, domaćih uspjeha u nizu... No, trebat će nam malo vremena i strpljenja da dosegnemo ono što svi u Klubu želimo. Hajduk je imao 15 godina za nekakav iskorak, Rijeka je imala pet i dočekala svoj trenutak, nadam se da ću ja imati barem godinu, godinu i pol, pa da vidimo gdje ćemo tada biti.

Europska premijera u sklopu priprema

Pripreme Osječana za iduću natjecateljsku godinu počinju već 8. lipnja, budući da će krajem sljedećega mjeseca Zekićeva momčad startati i u prvom pretkolu Europske lige.

Ne želim zbog prve dvije europske utakmice upropastiti cijelu sezonu i tu moramo biti vrlo oprezni. Ti prvi dvoboji na međunarodnoj sceni će zapravo biti u sklopu naših priprema jer se drugačije ne možemo organizirati. Prvu prepereku u Europi moramo proći kako god znamo, kvalitetom ili „na mišiće“, a jednako koncentrirani želimo biti i u Prvenstvu i zato ne smijemo smanjivati intenzitet treninga. Bit će velika fluktuacija igrača u našoj momčadi, no to je sada naša realnost. Svaki novi igrač koji nam bude pristupio „tjerat“ će zasigurno i ove koje sada imamo na raspolaganju da budu još bolji.Ne mislim se olako rješavati pojedinaca s kojima sam potrošio godinu i pol dana ozbiljnoga rada, no zbog kvantitete i kvalitete naprosto moramo pojačati kadar. Imamo budžet za tu namjenu, no nastojat ćemo ga pametno potrošiti.

Akrapović se obrušio na spikera

Trener Splita Bruno Akrapović bio je vidno nervozan, a izvjestiteljima se, tijekom press konferencije, obratio i neprimjerenim rječnikom.

Mogu biti zadovoljan kako smo igrali većim dijelom utakmice jer smo po meni bili dominantniji, s našom starom boljkom koja se tiče jalovosti pred suparničkim vratima. No, Osijek nam u prvom poluvremenu nije ozbiljnije zaprijetio, a njihove šanse u nastavku bile su posljedica i naše odlučnosti da preuzmemo veći rizik, pa je ostalo više prostora i za njihove kontre i polukontre. Ne mogu shvatiti onog ...... koji je preko razglasa objavio da je Cibalia izjednačila protiv Lokomotive, što je zasigurno demoraliziralo moju momčad na terenu. Meni je to neshvatljivo, uvredljivo se Akrapović obrušio na službenog spikera na stadionu Splita i završio svoju epizodu u sada već bivšem prvoligašu.

 

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL