Svoje prve utakmice u HNL-u odigrali su Lončar, Lišnić, Klepač, Čikvar i Ikić, koji inače nastupaju za Osijek II.

Spuštena je zavjesa na još jedno državno nogometno Prvenstvo. Osijek je na kraju, u posljednjem ligaškom kolu, ostvario još jednu pobjedu i tako sezonu završio na isti način na koji je prošloga ljeta i krenuo u borbu za bodove. Bio je to deveti trijumf Osječana na terenima njihovih suparnika i to je samo još jedna potvrda rekordne bodovne žetve izvan grada na Dravi. I po tomu će navijači Bijelo-plavih zasigurno pamtiti 26. izdanje HNL-a. I dobro je rekao trener Zoran Zekić po svršetku splitskog dvoboja.

Nije to bila tek obična pobjeda, još jedna u tom sjajnom gostujućem nizu, nego posebna iz razloga što je Osijek prvi puta slavio na Parku mladeži, u 12. međusobnom ogledu sa Splićanima na njihovom stadionu. 

Pobjeda za rejting i klupski image

I ništa ne može umanjiti zadovoljstvo naših igrača nakon povratka iz Dalmacije i odlaska na zasluženi odmor. Niti činjenica da je Split i prije utakmice znao svoju sudbinu, pa ga ni eventualna pobjeda nije mogla zadržati u prvoligaškoj konkurenciji, kao ni spoznaja da su Osječani bili u situaciju da im pun pogodak ne donosi pomak na prvenstvenoj ljestvici.

Unatoč tome što nije bilo nekog posebnog natjecateljskog motiva, osječka je momčad, koja vrlo vjerojatno više nikada neće u jednom službenom susretu zaigrati s jedanaestoricom koja je u petak navečer istrčala na teren, pokazala želju da sezonu završi na najljepši način i još jednom razveseli navijače.

Stoga je i Zekić bio posebno zadovoljan jer mu ni u kojem slučaju nije bilo svejedno kakav će ishod biti na kraju završnog prvenstvenog dvoboja. Uostalom, za rejting i klupski image, svaki je ogled bitan, pa Osijek zaslužuje čestitke prvenstveno za takav pristup.

U jednoj sezoni – kao u protekle dvije!

Bilo je zanimljivo vidjeti klupu za pričuve našeg prvoligaša u Parku mladeži. Uz vratara Malenicu, svoju su priliku za ulazak u igru čekali Ivić, Čikvar, Klepač i Ikić. To je također nešto, što ranije nije zabilježeno. Kao ni spoznaja da su u jednom službenom dvoboju debitirala ček petorica igrača!

To su Danijel Lončar i Filip Lišnić koji su igrali od početka utakmice, te Mihael Klepač, Josip Čikvar i Ivan Ikić koji su kasnije dobili prigodu za svoje prvoligaške nastupe. Šteta što zbog ispunjene „kvote“ zamjena, u igru nije mogao ući i Bruno Ivić, pa da svi mladići s klupe pamte taj petak, 26. svibnja....

Bila je to, dakle, „okrugla“ dvadeseta pobjeda Bijelo-plavih u ovoj natjecateljskoj godini koju  su završili sa rekordnih 66 bodova na svom kontu. Za usporedu, u dvije prethodne sezone Osijek je zajedno uspio osvojiti 70 bodova, samo četiri više u odnosu na ovu koja je upravo završila.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL