Naša je nacionalna vrsta slavila s 2:1, a u početnoj jedanaestorici zaigrali su Borna Barišić i Mile Škorić.

Hrvatska nogometna reprezentacija, najvećim dijelom sastavljena od igrača iz HNL-a, izuzev Rijeke i Dinama uz tek ponekog internacionalca, napravila je pravo čudo svladavši u prijateljskom susretu, odigranom u Los Angelesu, vrlo jaku selekciju Meksika s 2:1. Pogotke za Hrvatsku, koja je u prvom poluvremenu imala vodstvo od 2:0, postigli su Duje Čop i Fran Tudor koji su bili strijelci u 36. i 37. minuti, praktički u razmaku od samo stotinjak sekundi! Počasni pogodak za Meksikance postigao je Hernandez u samom finišu susreta.

Za Hrvatsku su igrali i prvotimci Osijeka Borna Barišić i Mile Škorić koji je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton u 76. minuti. Obojica će zasigurno dugo pamtiti ovu utakmicu jer je Meksiko bio apsolutni favorit, a naša je selekcija i u ovom sastavu pokazala veliko srce i borbenost, što je na kraju vjerojatno bilo i presudno za pobjedu.

Trijumf pred 60.000 gledatelja!

Hrvatska se odlično postavila od samoga početaka, ne dopustivši iskusnim meksičkim internacionalcima koji igraju u vrhunskim europskim klubovima da dođu do izraženije prigode za gol. Nakon sigurnog vodstva ostvarenog u tom razdoblju utakmice, naša je nacionalna vrsta u nastavku dobro čuvala prednost i odolijevala učestalim napadima Meksikanaca koji su preuzeli potpunu inicijativu.

Na vratima smo imali raspoloženog Kalinića koji je spašavao mrežu u kritičnim situacijama ovoga dvoboja kojega je na Coliseum Stadiumu pratilo 60.000 gledatelja. O značaju pobjede Čačićevih izabranika u ovom prijateljskom odmjeravanju snaga govori i činjenica da su u meksičkoj momčadi startala čak petorica igrača koji su sudjelovali u pobjedi nad Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Hrvatska je igrala u sastavu:

Kalinić, Barišić, Filipović, Nižić, Jedvaj, Šunjić, Vlašić (od 90'; Miloš), Škorić, Tudor (od 71'; Kolinger), Santini (od 83'; Katić) i Čop (od 90 + 3'; Majer).

 

Foto: HNS