Golom Martića naši su dječaci uzvratili Modrima za poraz u lanjskom finalu „Memorijala Milenka Jerkovića“.

Početnici osječkog nogometnog prvoligaša, dječaci rođeni 2006. godine, pobjednici su velikog međunarodnog turnira limača „9. Memorijal Milenko Jerković“ koji je u subotu održan na terenu ŠRC „Kralj Tomislav“ u Livani.

Učenici trenera Dražena Vidovića ukupno su odigrali šest utakmica i pritom su ostvarili isti broj pobjeda, a o njihovoj dominaciji najbolje svjedoči činjenica da su postigli 13 pogodaka, a nisu primili niti jedan! Stoga našim malim nogometašima i njihovim trenerima (uz Vidovića je bio i Filip Šušnjara), pripadaju sve čestitke na sjajnim nastupima.

Od početka su bili - najbolji

Osijek je bio u B skupini i već u tri prva nastupa najavio kako će i ove godine biti jedan od najvećih favorita za osvajanje trofeja. Prvo je svladan antunovački Vitez '92 s 3:0 (Živković, Đurković i Kenig), potom je ostvarena još uvjerljivija pobjeda nad Višnjevcem od 4:0 (Rešetar, Sopić, Jeremijaš i Martić), da bi prvo mjesto u skupini bilo potvrđeno protiv mađarskog PMFC iz Pečuha rezultatom 2:0 (Živković i Kovačević).

U četvrtfinalu je Osječane čekao slavonski rival, vinkovačka Cibalija, a rezultat je bio 1:0 (Živković) u vrlo zahtjevnom susretu kojega je bilo teško dobiti. Još jedne Slavonce imao je Osijek na putu do finala, a to je u polufinalnom ogledu bila Marsonija iz Slavonskog Broda. Bijelo-plavi su bili dominantni i slavili s 2:0 (Đurković i Živković), pa je Vidovićeve izabranike, kao i prošle godine, u završnom dvoboju čekao – zagrebački Dinamo.

Pojedinačna priznanja Živkoviću i Vrljiću

Za razliku od lani, kada su Modri bili bolji s 1:0, sada je istim rezultatom slavio NK Osijek. Dakako da je finalni dvoboj bio neizvjestan i obostrano borben jer je odlučivao o pobjedniku turnira, na kojem je nastupilo čak 20 momčadi iz četiri države: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske. Trenutak odluke bio je pogodak Luke Martića u 17. minuti i na kraju su naši dječaci mogli burno proslaviti veliki uspjeh.

Dodajmo na kraju da su im pripala i dva pojedinačna priznanja. Filip Živković je izabran za najboljeg igrača turnira, dok je nesavladivi Karlo Vrljić, naravno, bio proglašen najboljim vratarem. NK Tomislav Livana zaslužuje pohvale i čestitke na uzornoj organizaciji turnira, što su naglasili i svi sudionici!

Foto: NK Tomislav Livana