Osječani su među nositeljima, a izvlačenje u švicarskom Nyonu počinje u 13 sati.

U švicarskom Nyonu u ponedjeljak u 13 sati počinje izvlačenje parova 1. pretkola Europske nogometne lige za sezonu 2017/2018. U „bubnju“ će biti i jedini hrvatski predstavnik u ovom krugu kvalifikacija – Nogometni klub Osijek. Osječani će na startu biti među 50 nositelja, a jednak je broj i mogućih, potencijalnih protivnika. Dakle, jako je velika lista onih s kojima Bijelo-plavi mogu odmjeriti snage u dvije utakmice, koje su na rasporedu 29. lipnja i 6. srpnja.

Iz susjednih zemalja u ždrijebu će biti Mladost Lučani (Srbija), Široki Brijeg (BiH), Gorica (Slovenija), Sutjeska i Zeta (Crna Gora) i Vasas (Mađarska). To bi ujedno bila i najbliža putovanja za nogometaše Osijeka, a nisu predaleko ni gradovi iz kojih dolaze Skhendija i Pelister (Makedonija), Ružomberok (Slovačka),  Priština (Kosovo) te Partizani i Tirana (Albanija).

Nadaju nam se Osječani u Irskoj!

Za Osječane u Republici Irskoj bilo bi jako zanimljivo da naš klub izvuče Shamrock Roverse iz Dublina, Derry City ili Cork City, a u susjedstvu su im Coleraine i Ballymena United (Sjeverna Irska).  Među onim takozvanim „egzotičnim“ gostovanjima su: Fola Esch, Differdange i Progres Niederkorn (Luksemburg), Lincoln Red Imps i St. Joseph's (Gibraltar), B 36 Torshawn, Runavik i KI (Farski otoci), Tre Penne i Folgore (San Marino), Balzan i Floriana (Malta) te Santa Coloma i Sant Julia (Andora).

Za one koji vole sjeverne krajeve, bilo bi vjerojatno zanimljivo otići pogledati utakmicu u kojoj bi Osijeku domaćin bio SJK ili VPS (Finska), Valur (Island), dok su u Ujedinjenom kraljevstvu Bala Town, Connah's Quay Nomads i Bangor City (Wales). Na europskom sjeveroistoku su Flora (Estonija), Jelgava, Liepaja i Trakai (Latvija), Atlantas i Suduva (Litva).

Moguće i daleko putovanje u Aziju...

Putovanje u Gruziju, na raskrižju jugozapadne Azije i istočne Europe bilo bi prilično naporno, pa to baš i ne bi oduševilo Osječane, a iz te zemlje dolaze Chikhura Sachkhere, Torpedo Kutaisi i Dinamo Batumi. Na jugoistoku je moldavska Zaria Balti, dok su na jugozapadu, praktički na azijskom kontinentu, Armenci Pyunik i Gandzasar Kapan. Jako daleko i ne baš sportski atraktivno bilo bi i gostovanje u srednjoj Aziji, kod momčadi Irtysha iz Kazahstana...  

Dodajmo na kraju da će istoga dana, s početkom u 14,30 sati, biti određeni i potencijalni parovi drugog pretkola Europske lige, u kojem Osijek više ne bi imao status nositelja.