Bijelo-plavi su 2012. igrali na Estadio Comunalu, gdje će ponovno istrčati 29. lipnja, a uzvrat je 6. srpnja u Gradskom vrtu. 

Voljom ždrijeba u Nyonu, Osječani će ponovno gostovati u Andori, baš kao i prije pet godina, također u prvom pretkolu Europske lige. Međutim, UE Santa Coloma ipak nije isti klub s kojimsu Bijelo-plavi igrali u ljeto 2012., bez obzira što ima isti naziv, ali je ipak razlika u onom prefiksu ispred imena. Momčad s kojom se Osijek već sastao na europskoj sceni je FC Santa Coloma, a ova s kojom će uskoro igrati je UE Santa Coloma.

Eto, zavarala su nas prije izvlačenja parova ta dva slova, pa ipak ne možemo reći da ćemo odmjeriti snage s istim klubom kao u vrijeme trenerskog mandata Stanka Mršića. No, definitivno putujemo u Andoru, što smo nekako i naslućivali da bi nam se moglo dogoditi na ždrijebu... 

Prva utakmica u Andori

U svakom slučaju, računajući ne samo na koeficijente budućih protivnika, nego i općenito uvažavajući kvalitetu nogometa u Hrvatskoj i Andori, jasno je da će Osječani imati ulogu favorita i da se od njih očekuje prolaz u drugo pretkolo.

Ispunila se i želja trenera Zorana Zekića i ostalih ljudi u našem prvoligašu da prva utakmica bude odigrana u gostima, što će se i dogoditi 29. lipnja u Santa Colomi, ponovno na gradskom, zapravo državnom stadionu Estadi Comunal. Uzvratni je ogled na rasporedu 6. srpnja u našem Gradskom vrtu. Dodajmo da je prošle sezone s UE Santa Colomom igrala zagrebačka Lokomotiva, također u 1. pretkolu Europske lige. „Lokosi“ su slavili u obje utakmice, 3:1 u gostima i 4:1 u Zagrebu, a oba susreta je odigrao naš novi prvotimac Eros Grezda. 

Puno teža zadaća u 2. pretkolu 

Puno teža zadaća Bijelo-plave očekuje ukoliko preskoče prvu europsku prepreku, u što nitko ne sumnja. Naime, Osijek bi tada igrao protiv švicarskog Luzerna koji je svakako respektabilan suparnik o čemu svjedoči i sve bolja kvaliteta Swiss Super League i reprezentacije Švicarske koja je svima tvrd orah na velikim natjecanjima. Prva bi se utakmica igrala u Gradskom vrtu i to 13. srpnja,  a uzvratna je na rasporedu sedam dana kasnije u Luzernu. Trener Švicaraca, koji su na kraju tamošnjeg prvenstva u prošloj sezoni zauzeli peto mjesto, nekadašnji je njemački reprezentativac Markus Babbel.