Prijateljske utakmice ne moraju biti mjerilo, ali je činjenica da Osječani pružaju dobre partije na pripremama u Sloveniji. 

Rezultati u pripremnom razdoblju ne moraju biti mjerilo kvalitete neke momčadi, često ćete čuti i pročitati u medijima kako su službene utakmice ipak nešto sasvim drugo u odnosu na one kontrolne i prijateljske, ali se ipak mogu izvući određeni zaključci iz onoga što smo dosad vidjeli kada je NK Osijek u pitanju. Posebno se to odnosi na ovu posljednju provjeru, protiv bukureštanskog Dinama na Pohorju jer nam je donijela, zapravo i potvrdila spoznaje da Bijelo-plavi mogu prezentirati kvalitetan i učinkovit nogomet, a to je svakako ohrabrenje i za njihove navijače, a ne samo za stručni stožer i prvotimce našeg prvoligaša.

Podsjetit ćemo da su Rumunji također u kvalifikacijama Europske lige, i to među nositeljima, uključuju se tek u trećem pretkolu, što nedvojbeno prisnažuje ovo o čemu pišemo, a tiče se uistinu kvalitetnog nastupa Zekićevih izabranika. To se posebno odnosi na drugo poluvrijeme kada je na terenu bila momčad za koju, barem trenutno, možemo reći da je vrlo blizu startnim pozicijama i u predstojećim europskim ogledima...

Sve veća raznovrsnost u napadu

Postići četiri gola trećeplasiranom sastavu rumunjskog prvenstva s nizom internacionalaca, nije mala stvar. Veseli takva efikasnost, odnosno činjenica da je Osijek permanentno opasan pred suparničkim vratima i da u napadačkoj fazi zaista djeluje konkretno. Osječani su i u srijedu bili rastrčani i razigrani, također i dovoljno okomiti tražeći najbolja rješenja na protivničkoj polovici, posebice ispred i unutar kaznenog prostora.

Bilo je tu dosta raznovrsnosti, a jedan od dodatnih razloga za zadovoljstvo je i činjenica da Ejupi od početka ovih priprema neumoljivo trese mreže, ali i asistira suigračima za pogotke. Znamo što se od njega očekuje u novoj sezoni, no isto tako je ohrabrujuće što je Boban vrlo aktivan, neugodan za čuvanje i sve konkretniji u završnici, što mu je bila boljka  otkako je stigao u Gradski vrt. Svojom staturom i prodornošću on može i mora biti jak adut Bijelo-plavih, što je pokazao i dvoboj s Dinamom.

Novopridošli Grezda je također donio probojnost i raznovrsnost  u osječkom napadu, uz konstantno vrlo dobrog kapetana Barišića na lijevom boku, a sada je na drugoj strani i iskusni Šorša, čija polivalentnost uvijek dobro dođe. 

Lopa nije zaradio težu ozljedu

I Bočkaj je ofanzivan i koristan na svojoj poziciji, a raduje i to da se Mudražija protiv Rumunja predstavio lijepim pogotkom i solidnim nastupom. Pronaći će, doduše, trener Zekić još dosta zamjerki na igru svoje momčadi, ali znamo da je on prilično (samo)kritičan i da će uvijek imati nešto za prigovoriti. Njegovo inzistiranje na još ponekom pojačanju je razumljivo u kontekstu onoga što Osijek želi na europskoj, ali i domaćoj sceni jer je svima u Klubu ambicija napraviti novi iskorak, što ni u kojem slučaju neće biti jednostavna zadaća.

Stoga sportski direktor Petrović i dalje uporno „češlja“ tržište i traži nove igrače koji bi se brzo i kvalitetno uklopili u redove prvoligaša s Drave.  Također se nadamo da Lopina ozljeda gležnja nije takve prirode da bi odlični Ukrajinac morao propustiti uvodne utakmice nove sezone jer svi znamo koliko nam znači na terenu.

Prve informacije govore da će izostati s treninga samo nekoliko dana.