Mlađe kategorije osvojile prva mjesta na turnirima u Banja Luci, Crikvenici i Livani.

Samo u jednome vikendu mladi su nogometaši Osijeka osvojili prva mjesta na čak tri jaka turnira i to svakako zaslužuje još poneku rečenicu više. U Banja Luci su slavili Pioniri, na Livani su nam najbolji bili Limači, odnosno Početnici 2006., dok su u Crikvenici, kompletnu konkurenciju nadjačali Početnici II. Kada tomu dodamo da je na Grafičaru sastav Predpočetnika 2009. osvojio drugo mjesto, baš kao i Mlađi kadeti nedavno na vrlo jakom tuniru u Bijeljini, onda je jasno da se događa nešto pozitivno u Školi nogometa našeg prvoligaša. To smo pitanje postavili i voditelju Škole, Miroslavu Žitnjaku...

Zaista je ovaj šesti mjesec od sada prošao u znaku vrlo zapaženih i rezultatski uspješnih nastupa naših mlađih kategorija. Osvajali smo titule pobjeđujući zagrebački Dinamo, splitski Hajduk, beogradsku Crvenu zvezdu, a ti su uspjesi odjeknuli i diljem ove Regije, rekao je Žitnjak.

Stalno dokazivanje i za trenere

On je još prije nekoliko mjeseci najavljivao da bi upravo lipanj mogao biti vrlo zanimljiv i u rezultatskom smislu, imajući u vidu veliki broj turnirskih nastupa:

U međuvremenu smo krenuli s procesom doselekcije, a kvalitetan rad sve više dolazi do izražaja. U trenerskom kadru imamo spoj mladenačkog entuzijazma i dugogodišnjeg iskustva, a svi su svoj posao i rad shvatili kao stalno dokazivanje. Možda su nam rezultati i plasmani u prvenstvenim natjecanjima kod nekih kategorija bili ispod očekivanja, ali ne treba zaboraviti da smo tek prošloga ljeta krenuli u preustroj i ovu organizaciju koju sada imamo. Osobno sam zadovoljan igrama, a uočene smo slabosti već počeli ispravljati. 

Bolja selekcija i kvalitetniji proces rada

Važnu ulogu u radu s mladim igračima u Gradskom vrtu ima Dino Skender, koji je na klupi Osijeka II u kojem igraju juniori od kojih su neki i na pripremama prve momčadi...

Govorili smo i najavljivali da razmišljamo i djelujemo dugoročno. Ovi ostvareni rezultati potvrđuju da smo neke od ciljeva počeli ostvarivati i da smo na dobrom putu. Razinu kvalitete smo podignuli i dovođenjem nekih igrača, a iskorak se očituje u sve boljoj selekciji i podignutoj razini procesa rada. To su dva osnovna preduvjeta za uspjeh u kontinuitetu. 

Jasno je da će Bijelo-plavi u mlađim uzrastima u doglednoj budućnosti imati i neusporedivo kvalitetnije uvjete rada, izgradnjom  Kampa na Pampasu: 

To je neupitno i svi jedva čekamo da se to dogodi. Infrastruktura je jako bitna u tom procesu napredovanja, a s devet terena koje ćemo tamo imati – to će biti posve drugačija priča. Dakle, novi klupski vlasnici itekako vode računa o Školi nogometa, a mi tu brigu i ulaganja počinjemo vraćati i ovakvim uspjesima, poput spomenutih, ističe Skender. 

Foto: NK Tomislav-Livana