Posljednju utakmicu ova je momčad odigrala 28. svibnja kada je pobijedila FC Santa Colomu 1:0.

Želite li se ovih dana informirati o aktualnostima iz Unio Esportiva Santa Coloma, teško ćete udovoljiti svojoj znatiželji. Službena stranica Osijekova protivnika na startu kvalifikacija Europske lige ne donosi baš ništa što bi nam moglo biti zanimljivo u najavi predstojeće utakmice 1. pretkola koja je na rasporedu u četvrtak, 29. lipnja od 19 sati na stadionu koji nosi naziv Estadi Comunal. Posljednje i vrlo šture informacije odnose se na proteklu sezonu i rezultate UE Santa Coloma iz nacionalnog prvenstva i tamošnjeg Kupa, nakon čega više nije bilo nikakvih vijesti iz tog amaterskog nogometnog kolektiva.

Do Osijeka – trijumfom u Kupu

Spomenut ćemo da su posljednju utakmicu odigrali 28. svibnja kada su u finalu La Copa Constitucio svladali svog imenjaka FC Santa Colomu rezultatom 1:0 i tako osvojili pobjednički trofej te stekli mogućnost igranja u kvalifikacijama Europske lige. Strijelac je u tom susretu bio Bernat.

Znamo da vam neće ništa posebno značiti, ali ćemo spomenuti i igrački kadar UE Santa Colome iz prošle natjecateljske godine, koji će, prema svemu sudeći, biti na raspolaganju treneru Emiliju Gomezu i za oglede s Osječanima. To su: Ivan Perianes, Pedro Reis, Chus Rubio, David Maneiro, Alexandre Martinez, Jordi Rubio, Boris Antton, Victor Bernat, Joan Salomo, Miguel Ruiz, Sergi Crespo, Walid Bousenine, Christian Orosa, Roger Nazzaro, Gerard Aloy, Aitor Pereira i Ricardo Fernandez.