Ponajbolji osječki prvotimci s dosta optimizma iščekuju predstojeće europske utakmice.

Osječki su nogometaši nakon dvodnevnog odmora, nakon povratka s Pohorja, nastavili s radom i pripremama za predstojeći četvrtak, kada ih očekuje prvi europski nastup nakon petogodišnjeg izbivanja s međunarodne scene. Kapetan Borna Barišić osvrnuo se na slovenski dio priprema i očekivanja na startu nove sezone.

Sigurno je da smo pripreme dobro odradili. Ako su mjerilo toga ostvareni rezultati, onda možemo reći i da je to bilo odlično. Mislim da smo se na pravi način pripremili iako smo imali prilično kratko vrijeme zbog obveza koje slijede. Prva europska utakmica očekuje nas već u četvrtak i vjerujem da ćemo biti spremni pokazati se u najboljem izdanju. U Andoru putujemo s dosta samopouzdanja i naravno da tamo očekujemo pobjedu! Znamo da ih ne smijemo podcijeniti, da moramo biti na sto posto, ali je definitivno da su oni kvalitetnom dosta ispod nas i to moramo potvrditi i već tamo riješiti pitanje prolaska u drugo pretkolo Europske lige, ističe Barišić. 

Novaci su i pojačanja!

Gledajući pripremne utakmice našeg prvoligaša i ono što su pritom pokazali novi igrači, moglo bi se zaključiti da su oni i pojačanja za Bijelo-plave?

Slažem se da jesu. Općenito gledajući, kod nas se svi novi igrači dobro uklope i odmah priviknu na novu sredinu. Tako je bilo i prije godinu dana, tako je i sada. To su dečki iz HNL-a, uglavnom ih i poznajemo, tako da nema nikakvih problema, naprotiv. Fino su se uklopili u naš sustav igre, a dobri smo i prijatelji, što nije nebitno za pravu atmosferu u momčadi. 

Pitali smo osječkog kapetana možemo li zaključiti da je Osijek trenutno igrački jači u odnosu na prošlu natjecateljsku godinu?

Sigurno da možemo! Nitko nam do sada nije otišao, a stigla su nam pojačanja, tako da je izvjesno da smo kvalitetniji i kompaktniji. Dakako da će nam trebati još malo vremena da se uigramo i što bolje posložimo na terenu, ali sam optimist i vjerujem da ćemo izgledati bolje nego lani. 

Nastaviti u istom ritmu

I Mile Škorić je bez problema odradio sve dosadašnje aktivnosti i ne krije da jedva čeka one prave utakmice u kojima će Osijek pokazati što i koliko može...

Pripreme su iza nas i moglo bi se reći da su bile uspješne o čemu svjedoče i postignuti rezultati. Idemo sada nastaviti u tom ritmu i svi ćemo biti zadovoljni. Redom smo pobjeđivali dobre protivnike i to nam daje vjetar u leđa za natjecateljske utakmice koje slijede. 

Specifičnost ovih priprema je u tome što se morao pronaći pravi balans za ono što Bijelo-plave čeka u HNL-u koji starta sredinom srpnja i europskih utakmica, koje su nam već na pragu...

Da, nije to baš jednostavno, trebalo je to na pravi način uskladiti. Europski izazovi dolaze prilično rano, ali mislim da smo spremni u svakom pogledu. Radilo se dosta naporno, svakoga dana smo imali po dva treninga, a vremenski su uvjeti bili prilično otežavajući jer nas sparina nije zaobišla ni u Sloveniji. Sport ne dopušta podcjenjivanje, međutim, svi smo mi uvjerenja da ćemo proći i dočekati dvostruki ogled s Luzernom o kojem ćemo pričati nakon Santa Colome, zaključio je Škorić.