Nikola Jambor je stigao iz Lokerena, vratar Marijan Antolović iz Kopra, a Eros Grezda je nastupao za Lokomotivu. 

Zanimljiva je ovoga utorka bila konferencija za novinare u osječkom nogometnom prvoligašu. Predstavljeni su pritom i novi igrači koji su potpisali ugovore s Bijelo-plavima, a prethodnica im je bio Dmytro Lopa koji je od ovoga ljeta i službeno igrač Osijeka, nakon što je dosad bio posuđen Osječanima iz mađarske Puskas Akademije.

Naravno da sam sretan što i dalje ostajem u Osijeku jer mi je ovdje bilo jako lijepo i u proteklih godinu dana. Grad je baš lijep i ugodno se u njemu osjećam. Nema puno buke i prometa, sve je nekako mirno i to mi se sviđa. Mislim da sam dosta napredovao, ali sigurno još ima prostora i za bolje igre. Jedino mi je žao zbog ove ozljede koja mi se dogodila na pripremama jer sam jedva čekao svoju prvu eruopsku utakmicu nakon sedam godina. Igrači koji su nam se priključili donose nam dodatnu kvalitetu, nadam se da ćemo ove sezone biti još bolji i da bismo nešto mogli i osvojiti na kraju. Također vjerujem da se nećemo kratko zadržati u Europi i da bismo mogli dogurati do Europske lige! Još uvijek se nadam pozivu u reprezentaciju Ukrajine, iako ne znam prati li izbornik Ševčenko HNL i moje igre. Zato bih jako volio da izborimo Europsku ligu, tamo bi me sigurno mogao vidjeti jer sa svojih 29 godina se ne odričem reprezentativnih ambicija. 

Petrović zadovoljan, no traži i nova pojačanja

Zadovoljstvo je iskazao sportski direktor našeg prvoligaša Alen Petrović, činjenicom da Osječani sve više pojačavaju svoje redove: 

Grezda je upotrebljiv na više pozicija, albanski je reprezentativac zbog čega nam se i nešto kasnije priključio. Ne trebam ga posebno predstavljati jer su iza njega dvije dobre sezone u Lokomotivi. Jambor je igrao u Slaven Belupu iz kojega je transferiran u belgijski Lokeren, a kod nas je došao na posudbu s opcijom otkupa ugovora tako da vjerujemo da će i nakon idućega ljeta ostati naš igrač. Što se tiče Antolovića, iskusni je vratar koji nam je bio potreban i potpisao je na godinu dana jer nam Mikulić odlazi na šestomjesečnu posudbu u moldavski Sheriff. 

Petrović se suočio s novinarskim pitanjem hoće li i Knežević, poput Mikulića, otići u Sheriff iz Tiraspola?

Za Kneževića je zanimanje pokazalo više klubova, među njima je i Sheriff, isto tako i Puskas Akademija, no sada nam je prioritetno razmišljati o tome kako najbolje odgovoriti onome što nas očekuje u Europi. Ukoliko bismo riješili još poneko pojačanje u ofanzivnom dijelu veznog reda, onda bismo se mogli eventualno mogli upustiti u transfer. Dakle, za sada Josip ostaje s nama. Dodao bih da prijelazni rok za nas ovim potpisima nije završen jer i dalje pratimo situaciju na tržištu i tražimo još poneko pojačanje u svakoj liniji. Želimo na svakoj poziciji imati dva kvalitetna pojedinca, pa neka igra bolji u datom trenutku. Zdrava konkurencija je uvijek dobrodošla. Doduše, tijekom ljeta će vjerojatno biti i nekih odlazaka, ali sve u svoje vrijeme. 

Grezda je već sretan u Osijeku

Erosa Grezdu nije trebalo posebno predstavljati jer je već neko vrijeme među Bijelo-plavima: 

Jako sam sretan što sam u Osijeku jer je to veliki iskorak u mojoj karijeri. Momčad je dobra i znam da ću ovdje napredovati. Inače sam krilni igrač, mogu igrati i na desnoj i na lijevoj strani, bitno da sam „unutra“. Santa Coloma? Ne smijemo ih podcijeniti bez obzira što je Andora u pitanju. Moramo biti maksimalno ozbiljni i onda neće biti problema da ih prođemo. Ne znam koliko su oni doživjeli promjena u odnosu na one susrete koje su odigrali s Lokomotivom, ali je Osijek svakako favorit. Imali smo teške pripreme, posebno ja koji sam se malo kasnije priključio suigračima, no doći će i osvježenje, tako da je sve u redu. Ne vidim probleme u tome što nisam praktički ni imao odmora između dvije sezone, bit ću spreman za ono što slijedi. 

Jambora zaintrigirala osječka priča

Puno se, u svakom slučaju, očekuje od 21-godišnjeg veznjaka Nikole Jambora koji je stigao iz belgijskog Lokerena u kojem je proveo prošlu sezonu: 

Tek sam stigao i jasno je da moram upoznati svoje nove suigrače. No, Ejupi mi je puno pričao o svemu i neće mi biti potrebno neko duže vrijeme za prilagodbu. I dok sam bio u Belgiji pratio sam utakmice u HNL-u, pa tako i Osijekove i mogu reći da sam ugodno iznenađen onim što sam vidio od svoje nove momčadi. Sviđa mi se ta napadačka igra i vjerujem da ću se i ja dobro uklopiti u takav sustav. Također, zaintrigirala me ova lijepa, pozitivna priča u Osijeku, ne samo u klubu nego i u gradu, općenito i osjeća se kako se Klub u svemu podigao i stabilizirao. Iznimno sam sretan što ću biti dio svega toga, iskreno se nadam ne samo kao novi igrač, nego i kao istinsko pojačanje. Iako je bilo i nekih drugih opcija za promjenu sredine, brzo sam „zagrizao“ za Osijek i lako smo se dogovorili. U Lokerenu je sve bilo odlično u prvih šest kola, a onda mi se dogodila neka sitna ozljeda, u međuvremenu se promijenio i trener, pao sam u drugi plan i kola su mi tada krenula nizbrdo. Najviše mi odgovaraju pozicije „šestice“ i „osmice“ u veznom redu, ne samo uloga defanzivnog veznog, nego volim imati kontrolu kada je lopta u pitanju i puno sudjelovati u igri. U Osijek je stiglo dosta novih igrača, čujem da će doći još neki, treba se to na pravi način posložiti, a svakako da nas vidim u vrhu tablice.

Antolović konkurencija Malenici

Kada je riječ o vrataru Marijanu Antoloviću, on je u svojoj karijeri branio za Cibaliju, Legiju iz Varšave, banjalučki Borac, sarajevski Željezničar, Hapoel Haifu i Koper...

Stigao sam, zapravo, spletom okolnosti, budući da je Koper administrativno izbačen u četvrtu slovensku ligu i morao sam tražiti novi klub. Javio se Osijek i odlučio sam prihvatiti ponudu. Svjestan sam da je Malenica u prednosti, pratio sam između ostaloga i njegove nastupe u HNL-u i vidio da je branio na jednoj zaista visokoj razini. Na meni je da treniram i radim, a zdrava konkurencija sigurno nikome nije naškodila, tako da mislim da će to biti dobro i za njega i za mene i momčad u cjelini. Osijek definitivno spada u vrh hrvatskog nogometa i sigurno će to potvrditi i iduće sezone. Uvijek treba ići iz kola u kolo, pa ćemo na kraju podvući crtu i vidjeti gdje smo.