Trener Bijelo-plavih prihvaća ulogu favorita, ali i upozorava da ne smije biti nikakvog opuštanja. 

Trener nogometaša Osijeka Zoran Zekić pred novinarima se pojavio prilično dobro raspoložen, najavljujući ono što njegovu momčad očekuje u četvrtak navečer u Andori. Na put se kreće u srijedu u jutarnjim satima, a kormilar Bijelo-plavih cijelo vrijeme skreće pozornost na činjenicu da je u europskim nastupima nužna potpuna mobilizacija i koncentracija.

Nama je obveza ovu utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno i ne smijemo napraviti nikakvu glupost na terenu. Europa nam je nagrada za sve ono dobro što smo napravili prošle sezone, a sada nemamo pravo biti bahati. Zadnju smo europsku utakmicu odigrali prije pet godina, tako da je svako potcjenjivanje protivnika zabranjeno već i u primisli. Malo smo pogledali i analizirali našeg protivnika i ne mogu reći da su nešto posebno, ali isto tako ne mogu se ne prisjetiti da mi se u igračkoj karijeri događalo da dođemo u neko selo, pa se ne postaviš ozbiljno, a ljudi se razigraju i nastane problem. Možda će nekome zvučati kao floskula, ali mi se moramo u svakom pogledu pripremiti za ono što nas očekuje u Andori, dakle i fizički i psihički i taktički, ističe Zekić. 

Lopa i Knežević pod upitnikom

Ne znaju Osječani puno o Andoranima jer je vrlo teško i pronaći neke video zapise njihovih nastupa. No, bez obzira na to, Zekić je poslovično oprezan:

Očekujemo protivnika koji će biti motiviran i zgusnut na svojoj polovici. Njihovih će deset igrača stalno biti iza lopte, tako da moramo inzistirati na protočnosti i dubini u igri. Bilo bi nam lakše da što prije postignemo pogodak, a cilj nam je, dakako, pobijediti i omogućiti si desetak dana normalnog rada, da možemo držati intenzitet kojega smo planirali. Santa Coloma će svoje nedostatke nastojati prikriti velikim angažmanom i borbenošću, tako da ćemo se morati što prije rješavati lopte i tražiti slobodan prostor i šanse za realizaciju. 

Neki su prvotimci još uvijek u poštednom režimu rada i treninga, pa je pitanje hoće li putovati u Andoru i zaigrati u četvrtak... 

Nije nikakav spin da imamo sužen igrački kadar i da nam se osjete izostanci koje imamo. Evo, Lopa se još nije oporavio od ozljede i ne znam baš da će moći zaigrati, a izvan treninga je i Knežević. Dakle, što se tiče ideje u igri, izgubili smo na kreativnosti, ali se nadam da ćemo iznaći neka alternativna rješenja koja će ih nadomjestiti, ako ništa drugo – barem htijenjem i angažmanom. 

Jedanaestorica je otprije poznata

Na pitanje oko sastava koji će istrčati od prve minute na stadionu Estadi Comunal, Zekić nije izdiktirao momčad za koju se odlučio jer su pojedinci i dalje upitni. Ako svi budu spremni, dvojbi neće biti...

Tako smo koncipirali pripreme da smo se praktički od prvog dana, kroz kontrolne utakmice, odlučili za takozvanu udarnu jedanaestoricu. Uostalom, ti su igrači opravdali naše povjerenje, tako da oko sastava nema nekih većih upitnika i tajni. Ovo nas je sada poremetilo što se tiče Lope i Kneževića, ostaje mi nadati se da će oni ipak moći biti u konkurenciji za momčad. Imat ćemo utakmice u zgusnutom rasporedu, po dvije u tjednu, tako da će manje-više svi dobiti šansu i zaigrati.