Osječane je u Andori La Velli sputavala nervoza u želji da već u prvom ogledu osiguraju prolaz.

Zadovoljni se Bijelo-plavi vraćaju iz Andore. Osnovnu su zadaću ostvarili i pobjedom u prvom dvoboju 1. pretkola Europske lige praktički već osigurali prolaz u sljedeći krug kvalifkacija, a to znači i dvostruki ogled s Luzernom. O samoj igri nije se puno pričalo po svršetku utakmice na Estadi Comunalu, što ne znači da igrači i stručni stožer ne prihvaćaju činjenicu da izvedba baš i nije bila za pamćenje, ali ovo su europski ispiti i definitivno je najvažnije – pobjeđivati.

Čim nam je ždrijeb dodijelio Santa Colomu, svi su već unaprijed razmišljali o Luzernu koji je sljedeća prepreka. Osjetila se nervoza u našoj igri, znamo svi da moramo proći, a dosta smo se mučili. Ipak nas pet godina nije bilo u Europi, djelovali smo prilično sputano i teško dolazili do šansi. Oni su se povukli i stalno se branili, ali ipak nisu izdržali. Što se moga pogotka tiče, čuo sam trenera i njegove pomoćnike kako su kod dosuđenog jedanaesterca vikali s klupe da budemo spremni na reakciju ako im vratar obrani Ejupijev udarac. Bio sam u tim trenucima baš koncentriran i zato me valjda i „nagradilo“ da pogodim mrežu. Lukićev gol je potvrdio pobjedu i mirno možemo odigrati uzvrat u Gradskom vrtu, pričao je strijelac Benedik Mioč.

Mirno se pripremati za Luzern

Raspoloženog i vrlo sigurnog vratara domaćih Periantesa svladao je i Andrej Lukić, vrlo lijepim udarcem glavom u posljednjoj minuti sudačke nadoknade.

Barišićev ubačaj bio je odličan, dobro sam skočio, no prvi je udarac njihov vratar zaustavio na gol-liniji. Srećom, lopta mi se idealno odbila i na kraju je fino ušla u rašlje. Sretan sam, naravno, svaki gol u Europi je posebno vrijedan. Morali smo dobiti ovu utakmicu, ali se još jednom pokazalo koliko je teško igrati kada se svi protivnički igrači povuku ispred svoga šesnaesterca. Prvo je poluvrijeme bilo baš slabo, a u drugom smo ipak bili opasniji i riješili pitanje pobjednika. Možemo se sada mirno pripremati za sve ono što nas očekuje u idućem razdoblju, rekao je Lukić.

Eros Grezda je izborio kazneni udarac iz kojega je Osijek u 79. minuti došao u vodstvo i odškrinuo vrata pobjede u Andori.

Teška je bila utakmica, najavljivao sam da nije lako igrati protiv momčadi koja se tako zatvori i nema neku ambiciju prema naprijed. Dugo smo čekali na svoje šanse, a i sudac nas je zakinuo barem za još jedan jedanaesterac, prije onoga kojega je dosudio. Vraćamo se kući zadovoljni, a igru ćemo popraviti već u uzvratu. Imamo na svom stadionu priliku popraviti dojam i uhvatiti dobar zalet za Luzern, zaključio je albanski reprezentativac.