Građani će moći kupiti godišnje ulaznice, a imat će prigodu zaigrati i ljudski stolni nogomet.

Ovoga je petka na programu prva Osječka ljetna noć, u kojoj će, dakako, sudjelovati i NK Osijek. Na Trgu Ante Starčevića lako ćete prepoznati Bijelo-plavi Spot, mjesto gdje ćete u okviru aktivnosti #SviNaStadion moći dobiti sve informacije o našem Klubu, kupiti navijačke rekvizite, a također i godišnje ulaznice za sezonu koja je upravo započela. Na Trgu Slobode organizirat ćemo sportsko-zabavne aktivnosti.

Uz već standardno bojanje lica u navijačke boje, bijelo-plavi sladoled, žongliranje, glazbu i druženje, ovaj puta imamo i turnir „Budi i Ti Bijelo Plavi!“ u ljudskom stolnom nogometu, otvoren za sve zainteresirane. Za one kojima je to novost, riječ je o malom nogometu koji baš kao i svaki drugi ima dva gola, jednu loptu, a na terenu je 12 igrača. No, igra se iz perspektive figurica nogometaša stolnog nogometa. Kretanje po terenu je ograničeno fiksiranjem ruku igrača na pomične šipke, razmještene jednako  onima u stolnom nogometu. Sva pravila tog nogometa primjenjuju se i ovdje, što znači da, primjerice, nema “roštiljanja”. Zabava i smijeh pritom su zajamčeni!

Dolaze i nogometaši Osijeka

Na turnir se može prijaviti do 10 ekipa sa po 6 članova, a spol i dob nisu ograničeni. Prijaviti se možete u inbox Facebooka NK Osijek, zaključno s petkom do 17 sati. Prijava treba sadržavati naziv ekipe i jedan kontakt telefon. Na kraju se dijele četiri nagrade: za tri najbolje ekipe na turniru, a nagrađen će biti i tim koji bude imao najbolje navijače. Okupljanje ekipa očekuje se oko 19.30, a početak turnira je u 20 sati. Završetak natjecanja i proglašenje pobjednika predviđeno je oko 22 sata.

Na Trgu slobode bit će tom prigodom i nogometaši Osijeka nakon povratka iz Andore, gdje su uspješno odigrali svoju prvu ovosezonsku europsku utakmicu. Trener Zoran Zekić dovest će ih, poslije treninga u Gradskom vrtu, na uručenje nagrada, a možda i oni zaigraju s pobjednicima... Budi i Ti Bijelo Plavi i zaigraj, vidimo se!