Zekić nije puno govorio o dojmu nego je zaključio ono što i svi ostali – ostvaren je cilj. 

Na konferenciji za novinare bila su samo dvojica domaćih izvjestitelja koja su pratila utakmicu i četvorica osječkih reportera. Zoran Zekić je rekao u samom uvodu da neće pričati puno jer za to – nema ni potrebe. Stoga je istaknuo samo ono najvažnije...

Čestitam igračima na pobjedi i posebno se želim zahvaliti našim navijačima koji su došli u lijepom broju na ovako daleko gostovanje. Neću sada cjepidlačiti i nešto posebno analizirati, svjestan sam da to nije izgledalo bajno, ali smo pobijedili. Igrači su osjetili rezultatski pritisak, također moram priznati i da su dosta umorni jer su iza nas naporne pripreme koje zapravo još uvijek traju. Iskreno, da nam je netko, uvjetno rečeno, ponudio prije utakmice ovakav rezultat, sigurno bismo ga prihvatili. Prema tome, idemo se što bolje pripremiti za nastavak europskog puta i ono što nas uskoro očekuje u HNL-u.

Dojam brzo pada u zaborav

Imao je Zekić primjedbi na igru svojih izabranika, ali je u cjelini ipak zadovoljan napustio Estadi Comunal. 

Protiv ovakvih momčadi je najvažnije zabiti što prije pogodak, a mi to nismo uspjeli i nismo baš ni zaslužili da ga postignemo kako smo igrali u tom prvom poluvremenu. Nismo imali ni pravu ideju, niti pravi pritisak. No, tko će se sjećati za par dana ovoga nastupa, bitan je rezultat i da prođemo u drugo pretkolo. Vjerujem da ćemo u uzvratu protiv Santa Colome biti kvalitetniji nego ovaj puta. Ne bi možda ni bilo dobro da je već u prvom službenom susretu sve izgledalo onako, kako to priželjkujemo. Tek smo na početku sezone, treba i to imati na umu. 

Kod domaćina se osjetio umor

Trener UE Santa Colome Emilio Gomez nije bio razočaran nakon utakmice, svjestan da je njegova momčad pružila maksimum:

Čestitao bih protivniku na pobjedi, ali i svojim igračima na tvrdoj i čvrstoj utakmicu koju su prezentirali. Šteta što smo izgubili u samoj završnici, šteta i zbog drugog pogotka kojega smo primili u posljednjim trenucima, ali ja još ne gubim nadu. Nadam se da u uzvratu možemo biti uspješniji nego na svom terenu. Kada nam je vratar uspio obraniti jedanaesterac, osjetio se umor kod naših igrača i nisu dobro reagirali na odbijenu loptu. Ipak smo mi amateri, pa nam se dogodi i poneki trenutak dekoncentracije, a protivnik to iskoristi. Vidjelo se da smo bili umorni u tih zadnjih desetak minuta i to je utjecalo na rezultat.