Najviše je pozornosti privukao ljudski stolni nogomet na Trgu slobode, a najbolja je bila ekipa „Žute bube“.

U sklopu prve ovogodišnje Osječke ljetne noći, na Trgu slobode svoj je prostor dobio i Nogometni klub Osijek.

Najmlađi navijači rado su se prepustili bojanju lica klupskim bojama, a sve ih je čekao i besplatni bijelo-plavi sladoled. Oni nešto veći i stariji kupovali su, po popularnim cijenama rekvizite i suvenire NK Osijek, a bilo je i onih koji su iskoristili priliku i u petak navečer kupili godišnje ulaznice za domaće utakmice našeg prvoligaša, u koje su uključeni i europski nastupi. 

Bijelo-plavi podijelili nagrade

Najviše pozornosti svakako je izazvao takozvani ljudski stolni nogomet. Na posebnom terenu gledali smo nadmetanje deset prijavljenih ekipa sa po šestoricom igrača u polju koji su se cijelo vrijeme morali držati za ručke ispred sebe, što je ovaj turnir učinilo vrlo zanimljivim i posjetiteljima koji se se našli u gradskom središtu. U finalu smo gledali neizvjestan dvoboj u kojem su „Žute bube“ svladale „Tim Retfalu“ boljim izvođenjem penala.

Nagrade momčadima koje su izborile samu završnicu uručili su nogometaši Osijeka: Borna Barišić, Mateo Barać, Gabrijel Boban, Dmytro Lopa, Eros Grezda i Robert Mudražija te njihov trener Zoran Zekić.

Neki od njih su malo i zaigrali ovaj neobičan nogomet u revijalnom ogledu sa sudionicima i publikom.