Pomoćni trener Osijeka ističe kako je Luzern vrlo ozbiljan protivnik kojemu je napad jača strana u odnosu na obranu.

Nogometaši Osijeka pripremaju se za četvrtak i prvu utakmicu 2. pretkola Europske lige koju će odigrati protiv švicarskog Luzerna u Gradskom vrtu.

Švicarce su Osječani gledali u dva njihova prijateljska susreta, a pomoćni trener Bijelo-plavih Ivo Smoje ističe kako to ni u kojem slučaju nije momčad kakvom se u nekim medijima nastoji prikazati...

Čitao sam i ja štošta, da su u nekim problemima, da su im otišli najbolji igrači, da im je nastupila neka kriza, ali moram reći da sam zajedno s kolegom Marinom Skenderom vidio – dobru momčad! Luzern ne da nije za podcjenjivanje, nego ga se mora respektirati i sigurno nas čekaju dvije vrlo teške utakmice. Njihov trener Markus Babbel usadio im je taj njemački pristup i mentalitet, nekada zaista izgledaju i pomalo „divlje“ na terenu, ali mogu i znaju biti vrlo opasni. Izdvojio bih trojicu pojedinaca koji su im, uz vratara, okosnica momčadi. To je neumorni zadnji vezni Hekuran Kryeziu, te kreativni ofanzivci Francisco Rodriguez i Christian Schneuwly. Oko njih se puno toga događa i moramo ih posebno pripaziti, ističe Smoje.

Juric, ipak, neće zaigrati?

Gledajući Luzern, Smoje je dosta toga zabilježio, a poznato je i to da je riječ o momčadi koja nerijetko mijenja sustav igre.

To je prije svega radna momčad koja je od početka do kraja utakmice vrlo angažirana. Imaju i neke svoje šablone u igri, a opći je dojam da im je napad kvalitetniji od obrane. Zabili su puno golova prošle sezone u švicarskom prvenstvu, s druge strane puno su i primili, što znači da igraju prilično atraktivan nogomet za publiku. Navodno im neće nastupiti njihov najbolji napadač Tomi Juric, australski reprezentativac koji je igrao i na Kupu Konfederacija u Rusiji, ali je i njegova zamjena, mladi Cedric Itten, slične tjelesne konstitucije i također opasan igrač. Vrijedi istaknuti da im vratar, a vjerojatno će to biti iskusni David Zibung, dobro igra nogom i zna svojim dugim i preciznim ispucavanjima lopte natjerati suparničku obranu na maksimalan oprez.

Kada krene huk s tribina...

Naravno da Luzern nije nepremostiva prepreka za naš Osijek. Ne dvojimo da će to biti dvije zanimljive i kvalitetne utakmice u kojoj će Osječani nastojati otići na uzvrat s prednošću...

Moramo biti iznimno koncentrirani, svake sukunde glavom „unutra“ da bismo ih neutralizirali i iskoristili svoj potencijal i u napadu pružili ono što priželjkujemo. Imamo pozitivnu energiju i među igračima i među našim navijačima i kada krene onaj huk s tribina, vjerujem da ćemo se prezentirati u najboljem izdanju. Očekujem da će nas bodriti veliki broj navijača koji su protiv Santa Colome napravili odličnu atmosferu, a to će sada biti još na višoj razini što je ogroman motiv igračima da od prve minute budu pravi, rekao je Smoje.