Sudjelovat će ekipe dječjih domova iz 26 zemalja svijeta, a „Klasje“ predstavlja Hrvatsku.

Posebni gosti na konferenciji za novinare našeg prvoligaša dan uoči susreta između Osijeka i Luzerna bili su nam mladići iz Centra za pružanje usluga u zajednici „Klasje“. Naime, njihovu ekipu idućih dana očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu dječjih domova koje će se održati u Varšavi. Dakako da im je NK Osijek odlučio pomoći i osigurati im ugodniji put i boravak u Poljskoj, a na ovu je temu direktor marketinga u Gradskom vrtu, Alen Nađsombat istaknuo:

Ovo je nastavak kontinuirane suradnje koju s Klasjem imamo od prošle godine. To su naši prijatelji i navijači , a kada govorimo o globalnom projektu „Pokrenimo grad“, to se upravo potvrđuje na ovom primjeru. Pozivamo i druge da se uključe i pomognu „Klasju“ i ostalim potrebitim organizacijama i pojedincima koliko mogu i da ovo ne bude usamljeni primjer nego da postane konstanta. Želimo dečkima puno uspjeha u Varšavi! 

Igrat će se na stadionu Legije

Izbornik i trener mladih nogometaša iz „Klasja“  je odgajatelj Darko Krstin. On je rekao kako će za sve njih ovo biti značajan događaj kojega će zauvijek pamtiti:

Želio bih se zahvaliti Nogometnom klubu Osijek na velikoj pomoći i suradnji u ovom našem odlasku u Poljsku te poželiti Bijelo-plavima puno uspjeha u ogledu s Luzernom. Nastupit ćemo na turniru na kojem su ekipe iz 26 zemalja svijeta, a mi smo predstavnici Hrvatske. Iznimno nam je zadovoljstvo sudjelovati na takvoj smotri, posebice jer će se igrati u Varšavi, na prekrasnom stadionu Legije, što će sigurno biti posebno iskustvo za naše dečke. Vidjeli smo da nas čeka i odličan smještaj, općenito, organizacija će zasigurno biti na vrlo visokoj razini. Očekuju nas kvalitetni protivnici, a iz kojih će zemalja oni biti – vidjet ćemo nakon što bude obavljen ždrijeb. Dakako da nam je želja nešto napraviti i vratiti se kući što zadovoljniji.