Osječani nisu uspjeli pobijediti, međutim, sada je potpuna koncentracija usmjerena na uzvrat u Luzernu.

Poprilično je velika euforija zavladala u gradu na Dravi nakon odličnog nastupa protiv Luzerna u kvalifikacijama Europske lige. Zapravo je to i razumljivo imajući u vidu činjenicu da Osječana nije bilo dugo u Europi, pa su i navijači s ushićenjem dočekali važnu pobjedu na međunarodnoj sceni, te su mnogi u drugi plan pogurnuli prvu utakmicu u državnom prvenstvu.

Znate kako to već ide, europski ogledi su u središtu pozornosti, oni izazivaju i najveću pozornost javnosti, a podjednaku važnost treba posvetiti i borbi za bodove koja je za Bijelo-plave započela dvobojem protiv Rudeša. I nije bilo idealno, Osijek nije uspio osvojiti planirana, sva tri boda, što nam daje do znanja da će i u HNL-u za svakog protivnika trebati maksimalna koncentracija i isto takav pristup od prve minute. Čim se uđe drugačije, nastaju problemi što smo vidjeli i u nedjelju navečer, kada je novi prvoligaš uspio „otkinuti“ dva boda favoriziranom domaćinu.

Dobro da je Ejupi brzo izjednačio

Logično je bilo da trener Zoran Zekić izostavi i odmori neke igrače kako bi racionalno rasporedio snage i za uvrat protiv Luzerna koji je na rasporedu već u četvrtak. Pritom je napravio i određene taktičke promjene u momčadi, ali nije dobio ono što je očekivao. Imao je Osijek nadmoć i inicijativu, ali nije pronalazio način na koji bi svladao sigurnog vratara gostiju. Dominacija nije donijela prave, izrazite prigode, a pokušaji Grezde, Ejupija i Lope ostali su bez učinka. No, moramo reći da su se i gosti postavili prilično hrabro, što je za mnoge na tribinama vjerojatno bilo i iznenađenje.

Nisu u Rudešu razmišljali samo o tomu kako sačuvati svoju mrežu, nego su pokušali i napasti, a Osječani ovaj puta nisu bili onako kompaktni i agresivni kao nekoliko dana ranije, u ogledu sa Švicarcima. Nakon što su Crveni uspjeli povesti, bilo je važno što prije doći do izjednačenja u čemu je (ponovno) vrlo spretni Ejupi i uspio samo dvije minute nakon što je lopta završila u osječkoj mreži. Ponadali smo se da će to biti pravi „okidač“ domaćinu i za novi pogodak, no to se do kraja utakmice, ipak, nije dogodilo.

Svaka će biti važna i zahtjevna

I ne treba se, dakako, pretjerano vraćati na tu nedjeljnu večer, budući da je ispred nas novi europski nastup s Luzernom, koji je svima u fokusu i zasigurno je odvratio i dio koncentracije igračima i  tijekom dvoboja s Rudešom, što i ne čudi u takvim okolnostima.

Osijek ima lijepu prigodu probiti se u treće pretkolo Europske lige, a tada bi i navijačima remi na startu HNL-a pao u zaborav. Uostalom, iz svakog se nastupa može i treba izvući i određena pouka, u ovome slučaju da će i u domaćem prvenstvu svaka utakmica biti i važna i zahtjevna. A  ligaška je karavana duga i bit će prilike da se propušteno na startu vrlo brzo nadoknadi. No, idemo prvo proći Luzern, pa ćemo razmišljati o svemu što nas nakon toga očekuje...