Gigant elektro-industrije i nogometni klub ovaj grad čine prepoznatljivim, kao i njegovo tehničko sveučilište.

Bijelo-plavi su stigli u Eindhoven, poprište prve utakmice 3. pretkola Europske lige. Let iz Pule do ovog modernog grada na jugu Nizozemske, u provinciji Sjeverni Brabant, trajao je 2 sata i 50 minuta, a Osječani su ponovno unajmili charter, isti onaj zrakoplov „Fokker 50“ kojim su putovali i u Luzern.

Stručni stožer je u Nizozemsku poveo sav raspoloživi igrački kadar, bez obzira što u zapisniku može biti samo 18 igrača... Udobno smo se smjestili u visoko kategoriziranom hotelu „Pullman“, a što se Eindhovena tiče, mnogi će zaključiti da je on najviše i poznat u svijetu po svom nogometnom klubu PSV-u i gigantu elektro-industrije, kompaniji „Philips“ koja je ovdje osnovana još daleke 1891. godine.

Nisu obnavljali, nego su gradili novo

Grad je doživio velika razaranja tijekom Drugog svjetskog rata, bombardiranjem iz zraka, pa je puno toga bilo uništeno. U Eindhovenu su odlučili da ne obnavljaju sve što je porušeno, nego su pristupili izgradnji koja je radikalno promijenila izgled gradskog područja,uz suvremenu i prepoznatljivu arhitekturu. Nadalje, ovaj je kraj poznat i po imigraciji, odnosno po velikom broju stanovnika kojima barem jedan roditelj nije rođen u Nizozemskoj, a takvih je ovdje oko 26 posto. Među institucije kojima se Eindhoven ponosi je i glasovito tehničko sveučilište, jedno od najpoznatijih u Europi.