Osječani će na Philips Areni pokušati neutralizirati domaćina i ostvariti što povoljniji rezultat prije uzvrata.

Ne ostaje se ravnodušan dolaskom na Philips Arenu u Eindhovenu. Ovo je kultno mjesto ne samo nizozemskog, nego i europskog nogometa, stadion koji vrijedi posjetiti. Posebice jer su navijači PSV-a itekako vjerni i odani svome klubu, pa vrlo rijetko izostaje  i odlična atmosfera na tribinama.

„Farmeri“ imaju jako puno svojih pretplatnika, tako da često možete pročitati kako im je stadion rasprodan i za utakmice nizozemskog prvenstva i za oglede koje imaju u Europi. Prema informacijama koje dolaze iz redova našeg domaćina, susret u četvrtak od 19 sati uživo će pratiti tridesetak tisuća gledatelja, a to je za Osječane posve neuobičajena situacija. U takvom ambijentu Bijelo-plavi, nažalost, nisu imali prigodu do sada igrati, ali to ne mora značiti da će im to predstavljati hendikep. Nadamo se suprotnom efektu, da će upravo spoznaja o tolikom broju publike našu momčad dodatno ohrabriti da se velikom protivniku suprostavi na najbolji mogući način.

PSV još nije u natjecateljskom ritmu

Da u nogometu uvijek pobjeđuje bolji i financijski superiorniji, on definitivno ne bi bio ovako zanimljiv. Diljem svijeta je moguće da autsajderi iznenade favorite, pa postane nevažno tko koliko vrijedi na nogometnom tržištu, niti koliko je toga osvajao kroz povijest. Na taj način i mi razmišljamo, vjerujući da Osijek nije sasvim bez izgleda, dakako i uz dozu sreće koju prizivamo da nam bude saveznik. Uzdati se samo u nju bilo bi utopistički, pa će Bijelo-plavi za podvig na Philips Areni morati biti u svom najboljem izdanju, a PSV dobrim dijelom ispod svojih mogućnosti.

Priželjkuju Osječani da to još nije onaj ubojiti i razigrani takmac jer nije odigrao niti jednu službenu utakmicu još od sredine svibnja kada su završili ligaško natjecanje. To bi trebalo značiti da Cocuova momčad nije na onoj razini, kao u punom natjecateljskom ritmu. Neki spominju da bi domaćin mogao podcijeniti Bijelo-plave, ali nismo baš sigurni u to, budući da je Cocu jasno dao do znanja i u medijima da bi za njega i njegove izabranike bio veliki neuspjeh da PSV ne prođe europske kvalifikacije i ne osigura nastup u jednoj od skupina EL.

Povjerenje  istoj jedanaestorici

Za Osijek je ovo dvoboj bez opterećenja. Dok su protiv Santa Colome imali imperativ, a s Luzernom izazov da i sami vide koliko mogu, ovaj puta su svi u Klubu, pa i među navijačima, svjesni da bi ulazak u play-off rundu bio istinska senzacija. Stoga grča i straha ne bi trebalo biti, naprotiv, jer će mnogi zaključiti da Osječani praktički nemaju što izgubiti, a mogu dobiti jako puno.

Gledajući protivnika, njegov način igre i pojedince koji će biti s druge strane terena, Zekić nije dvojio oko sastava koji će istrčati na Philips Areni. Bit će to jedanaestorica koju smo gledali i protiv Švicaraca, za koju osječki trener vjeruje da je ovoga trenutka najbolje što Osijek ima u svojim redovima. Pritom želi da se dečki postave hrabro, bez ikakvog kompleksa, da se borbeno i agresivno pokušaju nositi s favoritom jer u Eindhovenu predstavljaju i hrvatski nogomet. Ohrabruje nas činjenica da je naš prvoligaš u svim prethodnim nastupima od početka sezone uspio zatresti suparničku mrežu, pa se tomu nadamo i ovoga četvrtka jer znamo koliko može značiti svaki gol u gostima...