Bijelo-plavi danas u Gradskom vrtu igraju 3. kolo državnog prvenstva protiv GNK Dinama. Utakmica počinje u 21 sat. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

OSIJEK - DINAMO 1:1

utakmica je završila neriješenim rezultatom. Osječani su i u ovom sastavu uspjeli odigrati vrlo dobru utakmicu u kojoj su mogli i do preostala dva boda. Doduše, mogli su i gosti, iako se može zaključiti da je remi najpravedniji ishod. Pozdrav iz Gradskog vrta na kojem se ponovno vidimo u četvrtak, kada će ovdje gostovati europski velikan PSV!

90' + 3 nakon prekida veliku je priliku imao Fernandes koji je uspio zahvatiti loptu glavom, no Malenica je fantastično reagirao i spriječio pogodak!

90' sada je javnu opomenu dobio i Bočkaj.

88' žuti karton zaslužio je Matas.

88' sada je Lukić bio u kontri, ali nije imao dovoljno snage istrčati taj solo-prodor ili možda proigrati Ejupija koji mu je dolazio iz drugog plana...

86' kakvu je sada prigodu propustio Grezda! Krenuo je s desnog krila sam prema kaznenom prostoru i umjesto završnog udarca, htio je nesebično proigrati Ejupija koji je također "nadirao" prema vratima. No, Grezdino dodavanje nije bilo precizno i lopta je "presjekao" borbeni Lecjaks. Šteta, bila je ovo sjajna šansa za pobjedonosni pogodak!

82' Fiolić je nezgodno zahvatio loptu koja zamalo odlazi iznad grede.

81' posljednja izmjena kod Osječana. Nema više na terenu Vojnovića, u igri je Ejupi.

79' Pušić ubacuje za Vojnovića koji ipak ne uspjeva uputiti pravi udarac ka vratima Livakovića. Lopta odlazi pokraj lijeve vratnice.

78' Izašao je Antolić, u igri je Pavičić.

77' Lukić iz "slobodnjaka" prebacuje vrata.

75' javnu opomenu dobio je Moro.

71' žuti karton za Ćorića.

69' Ćorić je u prigodi, nije uspio pucati, lopta je izbijena u korner.

63' izlazi strijelac Grgić, ušao je Grezda. Mijenja i Cvitanović. S terena je povukao nervoznog Hodžića, a ubacio Ćorića.

56' nesportski se sada ponio Hodžić koji je namjerno odgurnuo Lesjaka, ali je prošao bez ikakvih sankcija.

55' upravo je Gojak sada požutio.

49' sada je Gojak bio u vrlo dobroj situaciji za udarac, nije to loše izveo, no ipak ne i sasvim precizno.

47' Hodžić je uspio loptu ubaciti u mrežu, ali je prethodno napravio prekršaj nad Lesjakom.

46' počelo je drugo poluvrijeme, uz jednu izmjenu u osječkom sastavu. Ušao je Pušić umjesto Jambora. Na trbinama je 4.391 gledatelj.

45' zicer za domaćina! Grgić je milimetarski precizno asistirao Lukiću na nekih 7-8 metara od vratiju, osječki se veznjak fino okrenuo i opasno pucao u bliži, desni kut, a Livaković je odličnom intervencijom spasio goste!

43' sada je malo nedostajlo da Dinamo povede. Bijelo-plavi nisu uspjeli izbaciti loptu iz kaznenog prostora, to koristi Fernandes, srećom pa nije bio dovoljno precizan iz vrlo dobre pozicije.

40' Modri su uspjeli izjednačiti. Moro je vrlo precizno pucao sa 17 metara, Malenica se ispružio, ali je lopta od desne vratnice završila u mreži.

40' 1:1 - MORO

39' Fernandes je uputio neugodan udarac u desni kut, Malenica je to refleksno uspio ramenom odbiti, srećom pa nije bilo u blizini nikoga od gostujućih igrača.

31' evo sada i prave prigode za Osječane. Matas lijepo ubacuje, Lukić ne stiže pucati glavom, ali je na lopti Grgić koji je stavio Livakovića na veliko iskušenje. Međutim, vratar Dinama dobro se snašao i sačuvao mrežu.

29' gotovo je cijelu minutu bilo napeto u osječkom kazenom prostoru, na kraju je Fernandes pucao s 11 metara, ali pravo u Malenicu.

25' kiša je prestala, no travnjak je natopljen i klizav, nije lako kontrolirati loptu...

24' Fiolić je opet u središtu pozornosti. Sada je opet imao namjeru centrirati, a lopta je u vrlo nezgodnom luku krenula prema samom desnom gornjem kutu i Malenica se namučio da spriječi izjednačenje.

22' Fiolić je s krilne pozicije ušao u šesnaesterac, pokušao je asistirati Hodžiću ili Fernandesu u sredini, međutim, Lesjak je požrtvovnim startom otklonio opasnost.

18' zbog skidanja dresa nakon pogotka, mladi je osječki napadač dobio žuti karton.

17' Osijek je došao u vodstvo! Vojnović je primio loptu u kaznenom prostoru, odlično je potom proigrao Grgića koji je bio potpuno sam na petercu i bez problema svladao nemoćnog Livakovića!

17' 1:0 - GRGIĆ

12' Perošević je s desne strane ubacio loptu pred Livakovića, Vojnović nije uspio pucati, ali je to učinio Matas malo iskosa, no lopta nije išla u okvir vratiju.

3' Fernandes je prvi zaprijetio, lopta je, upućena s lijeve strane, završila u vanjskom dijelu mreže.

1' kiša i dalje pada, a susret je upravo počeo.

Sudačku trojku predvodi I. Bebek (Rijeka), a pomoćnici su mu Goran Perica (Šibenik) i Robi Kezele (Rijeka).

Ni Dinamo nije kompletan, ali Mario Cvitanović odmara samo dva-tri ključna igrača, tako da nećemo vidjeti Soudanija i Benkovića, dok je Ćorić na klupi, dok su Pivarić i Olmo ozlijeđeni. Za Modre će igrati: Livaković, Sigalić, Lešković, Lecjaks, Matel, Gojak, Moro, Antolić, Fiolić, Fernandes i Hodžić. Pričuve su: Zagorac, Sosa, Henriquez, Ćorić, Rrahmani, Pavičić i Stojanović.

Zoran Zekić je odlučio odmoriti gotovo sve svoje igrače iz udarne postave, ostavio je u početnoj jedanaestorici samo vratara Malenicu i Bočkaja! Stoga je sastav Osijeka ove nedjelje ovakav: Malenica, Lesjak, Šimunec, Matas, Bočkaj, Petrovikj, Jambor, Lukić, Grgić, Perošević i Vojnović. Na klupi su: Antolović, Barišić,Mioč, Pušić, Grezda, Lopa i Ejupi.

Srdačan pozdrav iz Gradskog vrta! Kišno je večeras u Osijeku i mnogi su gledali u nebo prije nego li su se odlučili krenuti prema stadionu. Šteta što će ipak nepovoljne vremenske prilike utjecati na bitno manji broj gledatelja na tribinama, ali oni vjerni navijači sigurno nisu odustali od dolaska. Osijek je to zaslužio velikom pobjedom u Eindhovenu, prije toga i samim prolaskom u treće pretkolo Europske lige, a i derbi je sam po sebi mamac za publiku.