Zekić sigurno ništa neće prepustiti slučaju kada je riječ o pripremi momčadi za presudne europske utakmice.

Trener Osječana Zoran Zekić u petak je još uvijek bio pun dojmova s utakmice protiv PSV-a, no ona će morati brzo biti arhivirana i kod trenera i njegovih pomoćnika i kod igrača koji su odlično odradili posao. Čim je ždrijeb za posljednju kvalifikacijsku rundu Europske lige Osječanima dodijelio bečku Austriju, odmah su se Bijelo-plavi počeli raspitivati o mogućnosti i kvaliteti svoga idućega protivnika na putu ka ostvarenju onoga što se nitko nije usudio glasnije ni razmišljati...

Ne znam baš jesmo li dobili najmanje dobrog od onih koji su nam prijetili u izvlačenju kuglica. Još se nisam počeo intenzivnije informirati o njima, ali mi je poznato da su jedan od najtrofejnijih austrijskih klubova, što se mora respektirati. Vidimo da su i oni prošli u trećem pretkolu, dakle, ne dolaze u obzir nikakve priče o tome da su manje vrijedni i tomu slično. Znate kakav je naš mentalitet, nakon dvije pobjede nad PSV-om ljudi polete u nebo i izgube se nekakvi kriteriji, pa želje nabujaju do neba, izjavio je Zekić.

„Oni će nas dočekati s respektom“

Sigurno je da će Zekić sa svojim suradnicima dobro proučiti Austriju, kako bi na najbolji način pripremio svoju momčad za dva međusobna ogleda.

Pogledat ćemo ih uživo, temeljito snimiti, kao vjerojatno i oni nas. Siguran sam da će njima naše dvije utakmice protiv PSV-a i one prethodne s Luzernom biti sasvim dovoljan razlog da ih najozbiljnije zainteresiramo, a za nas bi bilo bolje da je drugačije. Jasno je da ne bježim od toga da imamo priliku za plasman u Europsku ligu, međutim, daleko je to od procjene i zaključka da nas čeka manje zahtjevan protivnik. I on ima svoje planove i ambicije. Isto tako mogu svima poručiti da ćemo učiniti sve da svladamo i ovu prepreku.