Osijek i Rijeka odmjerit će snage nakon vrlo uspješnih nastupa u svojim europskim iskušenjima.

Nema kraja nogometnim uzbuđenjima ovog vrućeg ljeta u gradu na Dravi. Nakon sjajnog izdanja i pobjede nad PSV-om, već nam u ponedjeljak slijedi još jedna poslastica u Gradskom vrtu. Stiže nam Rijeka, aktualni prvak Hrvatske, kojoj čestitamo na plasmanu u play-off rundu Lige prvaka. Dakle, bit će to pravi derbi, dva uspješna hrvatska predstavnika u Europi koja su preskočila sve svoje prepreke na međunarodnoj sceni.

Možda će netko reći da nam prerano dolazi takva utakmica i tako jaki protivnik u HNL-u, ali ako ćemo gledati s druge strane – Riječani su nam baš sada najpoželjniji. Naime, navijačko ozračje u Osijeku i Slavoniji je takvo da će na tribinama opet biti odlična atmosfera, a broj gledatelja sigurno će  biti veći u odnosu na sve prošlosezonske oglede osječkog i riječkog prvoligaša. 

Zekić bira najspremnije 

Pomalo u šali, ali ipak misleći ozbiljno, Zoran Zekić  je poručio „nitko mene neće pobijediti  sedam puta zaredom“. Aludirao je, dakako, na niz ogleda tijekom prošle natjecateljske sezone, u Prvenstvu i Kupu Hrvatske, u kojima je Kekova momčad imala maksimalan učinak.

No, ovaj Osijek, kakvoga ove sezone gledamo u Europi, Riječanima svakako može poremetiti planove. I ne samo njima. Dobro je što se ovaj puta stručni stožer Osječana ne mora baviti promišljanjem koga poštedjeti napora, budući da je prvi ogled s Austrijancima na rasporedu 17. kolovoza, pa Zekić može u kadru imati sve one igrače za koje smatra da su mu trenutno najpotrebniji i u najboljoj formi.

Doduše, istu će situaciju imati i Matjaž Kek, a u svemu bi trebali  profitirati gledatelji jer to mora biti dobra i uzbudljiva utakmica. Bijelo-plavi su spremni opet pokazati sve što ih krasi ove sezone, a kako je i protivnik maksimalno ambiciozan i neugodan, jedva čekamo ponedjeljak navečer i nova uzbuđenja u Gradskom vrtu.