Osječani su u prethodna tri nastupa u HNL-u ostvarivali polovičan učinak i sada silno žele prvu pobjedu.

Još se među navijačima Osijeka nije stišala euforija nakon sjajnih nastupa i pobjeda nad PSV-om u kvalifikacijama Europske lige, a koncentracija se ovoga ponedjeljka mora usmjeriti na domaće prvenstvo. U Gradskom vrtu od 21 sat gostuje državni prvak Rijeka koja je također uspješna u Europi i nada se plasmanu u elitno natjecanje najboljih kontinentalnih klubova.

Dakle, jasno je da ćemo svjedočiti istinskom derbiju HNL-a, imajući u vidu ono što su i Osječani i Riječani do sada pokazali prvenstveno na međunarodnoj sceni. Stoga je za očekivati kako će i tribine ponovno lijepo ispunjene jer je činjenica da su se ljubitelji nogometa u gradu na Dravi i diljem Slavonije i Baranje zaželjeli pravih užitaka koje su im Bijelo-plavi ponudili u svojim ovosezonskim euro-nastupima. Dakako da je mamac i dolazak osvajača dvostruke krune iz prošle sezone, kada je Rijeka slavila i u Prvenstvu i u Kupu Hrvatske.

Uhvatiti priključak s vodećima

Osijek ima tri boda iz dosadašnja tri ogleda što svakako nije učinak koji bi zadovoljio Zekića i njegovu momčad. Ispuštena su dva boda na startu protiv Rudeša na domaćem terenu, polovičan učinak ostvaren je u gostima kod Istre 1961, dok je uz dobar nastup protiv Dinama u Gradskom vrtu, kada je stručni stožer pružio prigodu većini igrača iz pričuve, zabilježen još jedan neriješen ishod. Dakle, rekli bismo da je došlo vrijeme i za – prvu pobjedu. Bez obzira na ime i snagu protivnika, naš će prvoligaš silno željeti pun pogodak u ovom susretu i zbog toga što su mu bodovi potrebni da bi se uhvatio priključak s vodećima, ali i zbog prekida serije poraza u dvobojima s Rijekom.

Iako su obje momčadi prilično emotivno ispražnjene nakon PSV-a i Red Bull Salzburga, jako im je bitno zadržati dobro ozračje rezultatski uspješnim nastupom u HNL-u. Od Bijelo-plavih to očekuju i njihovi navijači koji su im dosad pružili fantastičnu potporu, a ne dvojimo da će i u derbiju Kohorta i svi ostali dati snažan vjetar u leđa domaćinu.

Sve brojniji emisari u Gradskom vrtu

Što se sastava tiče, Zekić ovaj puta ne mora nikoga posebno odmarati, budući da ovoga tjedna nema europskog iskušenja. Ako netko eventualno i izostane, iz bilo kojeg razloga, ima Osijek u svojim redovima kvalitetnih igrača na svim pozicijama. Na treneru je da se, uoči ogleda s prvakom, odluči za opciju koju trenutno smatra najboljom u svakoj liniji svoje momčad. Motiv je iznova velik, kvaliteta nije upitna, a na igračima je da se dokazuju svakom novom utakmicom koja će ponovno biti na meti brojnih emisara uglednih europskih klubova jer su prvotimci i Osijeka i Rijeke na sve većoj cijeni kada je riječ o nogometnom tržištu. No, od svega je najvažnije da Osječani žele i u ovom susretu iskoristiti odličnu atmosferu koju imaju u svojim redovima, te ono što su prezentirali protiv Luzerna u Gradskom vrtu i dva puta s PSV-om, ponoviti i s Riječanima. I bit će to sigurno – pravi derbi!