Tijekom 2011. godine Osijek je u gostima kod „Lokosa“ slavio s uvjerljivih 4:1, a igralo se u Maksimiru.

Pred nogometašima Osijeka je prvenstvena utakmica s Lokomotivom na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Dosad su ova dva kluba u borbi za bodove igrali 13 puta u Zagrebu, pri čemu su „Lokosi“ ostvarili šest pobjeda, četiri susreta su završila neriješenim rezultatom, dok su Bijelo-plavi slavili u tri navrata. Prvi puta je to bilo 2011. i to s uvjerljivih 4:1.

Zanimljivo je da su po dva pogotka tada postigli Ljubojević i Maglica, a igralo se u Maksimiru. Tri godine kasnije bilo je 2:1 za našeg prvoligaša, a u najsvježijem nam je sjećanju trijumf iz kolovoza 2016. kada je Zekićeva momčad odigrala odlično i bila bolja rezultatom 3:2. Strijelci su bili Matas, Lulić i Džolan koji je bodove Osječanima donio u samoj završnici susreta, pogotkom u 86. minuti.

Svih pet pogodaka u drugom dijelu

Rado se prisjećamo toga dvoboja na stadionu NK Zagreb, a svi su golovi pali u drugom poluvremenu. Lokomotiva je u dva navrata imala vodstvo, od 1:0 i 2:1, ali su na kraju ipak slavili gosti. Za Osijek su tada igrali: Mikulić, Matas, Lukić, Lesjak (od 28. Džolan), Barišić, Petrovikj, Mioč, Vojnović, Knežević (od 85. Arsenić), Boban i Grgić (od 58. Lulić). Nakon toga, naš je prvoligaš s „Lokosima“ u gostima igrao i u drugoj polovici proljetnog dijela prošle sezone kada je rezultat susreta u Kranjčevićevoj bio 2:0 za Lokomotivu.