Ponovno je bilo puno promjena u momčadi, ali je Osijek odigrao dobru utakmicu i osvojio bodove.

Opet je Zoran Zekić imao puno razloga za potpuno zadovoljstvo dolaskom na konferenciju za novinare, ovaj puta nakon trijumfa nad Lokomotivom u Zagrebu. Puno je novih igrača osječki kormilar uvrstio u momčad i bilo je pitanje kako će oni reagirati u ovoj situaciji, kada je Osječanima pobjeda bila itekako bitna. Na kraju je sve završilo jako dobro i Osijek je ostvario novu pobjedu.

Prilično zanimljiva utakmica za gledanje, vidjeli ste da smo napravili dosta promjena u momčadi i mislim da smo u većem dijelu susreta dobro funkcionirali i da je to izgledalo sasvim pristojno. Međutim, dobili smo dva gola iz prekida, zaista olako, što nas je malo poljuljalo. U drugo poluvrijeme smo ušli „va banque“, podignuli visoko bokove i preuzeli dosta rizika. Hvala Bogu, pobijedili smo, iako je Lokomotiva imala svoje šanse nakon naših izgubljenih lopti, pa smo se u dva navrata spašavali na gol-liniji. To je nogomet, nekada se okrene na jednu, nekada na drugu stranu, a ovaj puta je, srećom, na našu. Ponosan sam na svoje igrače, nije uvijek ni lako iskoristiti šansu kada je dobiješ nakon nekog vremena, ali su se opet pokazali u dobrom svjetlu, pričao je Zekić.

Boban se pretvorio u junaka

Novinari su se dotaknuli uloge Gabrijela Bobana u ovoj važnoj pobjedi. Osječki je napadač ušao u igru u nastavku i bio čovjek odluke:

Mogu reći da sam sretan zbog njegove reakcije s klupe, a s druge strane moram istaknuti da je to ono što od njega očekujemo u svakoj utakmici. Ovo je nekakav putokaz kako bi se Gabrijel trebao postaviti na terenu, kada je u momčadi. Donio nam je preokret jer se prvo izborio za jedanaesterac, a onda je postigao i pobjedonosni pogodak. Odradio je dobar posao i u fazi obrane i takvog Bobana uvijek želim. Ako će nastaviti ovako, bit će nam od velike koristi u nastavku sezone.  Moram reći da su i drugi odigrali dobro i nemam nekakvih posebnih zamjerki, osim na primljene golove, odnosno način na koji se to dogodilo.  Bili smo samo promatrači, to nam se ne smije ponavljati.

Marin je Barišićev nasljednik

Zekić je bio zadovoljan i reakcijom najmlađeg prvotimca Luke Marina koji je odigrao sedamdesetak minuta:

I prije utakmice sam rekao Marinu da je on naše rješenje za lijevi bok kada ode Borna i lagano za pripremamo za tu ulogu. Dečko je mlad, treba vjerovati u njega i mislim da ima sve kvalitete, koje treba imati jedan lijevi bek. Ima odličan korak, dobru tehniku i procjenu i zato i nismo tražili neko drugo rješenje za tu lijevu stranu.

Mario Tokić, trener Lokomotive, žalio je barem za jednim bodom u ovom susretu:

Kada zabiješ jakom Osijeku dva gola, onda ne smiješ ovako izgubiti utakmicu. Imali smo puno sjajnih prigoda, a sve smo mogli riješiti kada je Ivanušec propustio realizirati idealnu šansu za 3:1. Jedanaesterac ne bih komentirao, a krivo mi je što nam se učestalo događaju ovakve pogreške u defanzivi koje nas skupo koštaju. Žao mi je zbog poraza, zaslužili smo više.