U tom su prvenstvenom dvoboju Bijelo-plavili slavili sa 4:2, a gosti su dvaput vodili.

U nedjelju navečer od 21 sat igrat će nogometaši Osijeka i Intera u okviru 6. kola državnog prvenstva. Bijelo-plavi i momčad iz Zaprešića do sada su odigrali 21 utakmicu u borbi za bodove u kojima je naš prvoligaš bio domaćin. Prva je bila 11. travnja 1992. u Đakovu, kada su Osječani slavili s 2:1, a posljednja, dakako, u prošloj sezoni, a završena je istim rezultatom, u travnju ove godine.

Osijek je puno uspješniji u dosadašnjim ogledima jer je slavio 15 puta, samo jednom je izgubio u Gradskom vrtu, dok je pet puta bilo neriješeno.

Što se tiče najzanimljivijih međusobnih dvoboja na osječkom stadionu, svakako ćemo izdvojiti onaj s početka listopada 2009., kada je bilo i najviše pogodaka, a ishod je bio 4:2. 

Barišić i Vida dvostruki strijelci

U tom je susretu nastupio jedan od sadašnjih igrača Osijeka, Tomislav Šorša, koji je ušao u drugom poluvremenu. Inače, imali su Osječani po dva dvostruka strijelca: Josipa Barišića i Domagoja Vidu, a zanimljivo je da su gosti u dva navrata vodili, ali ipak nisu uspjeli zadržati rezultatsku prednost.

Nakon što je Dodo doveo Zaprešićane u vodstvo, Barišić je izjednačio, potom je Inter preko Grgurovića stigao do 1:2, da bi još jedno poravnanje domaćinu osigurao Vida. I sve se to događalo već u prvih 17 minuta utakmice!

Nakon toga je Barišić u 27. zabio za 3:2, a konačan rezultat postavio je Vida u posljednjoj minuti.

Za Osijek su, pod vodstvom Tomislava Steinbrucknera, tada igrali: Kardum, Vida, J. Pranjić, Ibriks, Luiz, Kurtović, Jugović, Pavličić (od 63. Šorša), Knežević (od 46. Todorčev), Miličević i J. Barišić (od 78. Hrnčević). Zaprešićane je tada s klupe vodio bivši prvotimac Bijelo-plavih Borimir Perković.