Momčad trenera Dine Skendera značajno je podmlađena, a na startu gostuje u Pleternici.

Današnjom (subota) utakmicom protiv Slavije u Pleternici za momčad Osijeka II počinje nova trećeligaška sezona. Podsjećamo da je osječki sastav u prošlom, svom premijernom Prvenstvu u skupini Istok, zauzeo četvrto mjesto, a sigurno je kako će pri vrhu tablice nastojati biti i u novom ligaškom natjecanju. Igrački je kadar bitno izmijenjen u odnosu na dosadašnji, budući da su standardni igrači Špoljarić, Klepač, Ždinjak, M. Mišković, vratar Žitnjak, Ćosić... otišli na posudbu u druge klubove, a u redove Bijelo-plavih je stiglo puno novih lica.

Imamo još mlađu momčad nego prošle sezone, pa i nas u stožeru zanima kako će ona izgledati već od prvog kola. Naravno da želimo biti što bolji i rezultatski učinkovitiji, iako nemamo nekakav pritisak što se plasmana tiče. No, svakako ćemo nastojati biti konkurentni onima koji će se boriti za plasman u Drugu ligu. U sportu moraš pokazati ambiciju, prema tomu, želimo ostvariti najviše što možemo, rekao je trener Dino Skender.

Osječane očekuje agresivni domaćin

Što se tiče prinova, za koje očekujemo da će vrlo brzo dobiti i status pojačanja, u redove Osijeka II ovoga su ljeta stigli: Kukić (Split), Ilić (Dinamo), Mihovilović, Ferić, Dadić (Dugopolje), Rajić, Jakšić, Nikolić (Bjelovar) i Bubalo (Neretva). Nije isključen dolazak još ponekog iskusnijeg igrača koji bi dodatno osnažio osječki sastav u borbi za bodove. Već u prvoj utakmici, na neugodnom gostovanju u Pleternici, Osječani će imati prigodu pokazati koliko trenutno mogu...

Tamo nikomu nije lako osvojiti bodove, uvjerili smo se u to i mi kada smo gostovali na njihovom terenu. Čvrsta su momčad koja puno toga zasniva upravo na agresivnosti kada je domaćin i u tome vidi svoju priliku. Bit će to pravo iskušenje za naše mladiće koji sa 18 i 19 godina ulaze u zahtjevnu prvenstvenu utrku, dodao je Skender.