Europski nastupi Osijeka pamtit će se i po fanatičnom navijanju na svim utakmicama.

Često smo proteklih dana, tjedana, pa i ljetnih mjeseci općenito, otkako je NK Osijek krenuo u svoj ovosezonski europski pohod, spominjali riječ - ponos. I ne samo da možemo biti ponosni na ono što je naša momčad uspjela ostvariti tijekom kvalifikacija za Europsku ligu, nego je ponos prisutan i zbog sjajnih osječkih navijača. Kako su nas Bijelo-plavi predstavljali na terenu i svojim pobjedama ispisivali nove stranice klupske povijesti, tako je i navijački korpus apsolutno zavrijedio iskrene čestitke i zahvale svih u Nogometnom klubu Osijek.

I na utakmici u St. Poeltenu svjedočili smo sjajnoj, rekli bismo fanatičnoj podršci našim igračima na terenu. Divno je bilo vidjeti i čuti oko tisuću navijača Bijelo-plavih koji su se okupili na NV-Areni, na koju su stigli ne samo iz grada na Dravi i drugih krajeva Slavonije. Na stadionu su se okupili i simpatizeri Osječana iz Beča i još nekih gradova Austrije, a bilo je onih koji su „potegnuli“ iz Njemačke ...

Nema ni najmanje zamjerke

U takvom ozračju, svi su osjetili ono istinsko nogometno zadovoljstvo u kojem svakog ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu obuzmu emocije i nitko ne može ostati ravnodušan. Osječki trener  Zoran Zekić nije propustio zaključiti:

Ovo je bilo fantastično! Kakvo navijanje, o Kohorti i ostalim našim navijačima suvišno je trošiti riječi. Ni minute nas nisu prestali bodriti, vjerovali su u podvig kao i mi i svaka im čast na odanosti momčadi i Klubu! U takvoj atmosferi, kada i protivnik ima glasnu podršku, i trener se osjeća posebno, kao i svaki igrač na travnjaku. Želim im se iskreno zahvaliti, za sve ono što su nam priuštili ove sezone, putujući na naše utakmice od Andore, preko Švicarske i Nizozemske, pa do Austrije. Sigurno su se istrošili u svakom pogledu, a ta silna energija koju su pokazali sve nas je zadivila. Osim toga, nisu napravili niti najmanji incident, mogu biti primjer svima ostalima kako se navija za svoj klub, bez ijedne zamjerke. Kapa do poda, bravo!

Kohorta je stalno 12. igrač

To je,zapravo, samo nastavak priče o tome da je NK Osijek doslovno pokrenuo grad, da se posvuda osjeti nogometna groznica.  Danas svatko od onih koji prate nogomet prepoznaje naše igrače i želi se s njima fotografirati. Bijelo-plave dresove viđamo i na klincima i na onima koje već pomalo tretiramo navijačkim veteranima...

U ime svih svojih suigrača zahvaljujem Kohorti i svim ostalim navijačima koji nas cijelo vrijeme prate i doslovno su nam stalno 12. igrač. I zbog njih smo svi željeli dati najviše što možemo, što su i oni prepoznali i opet nas ispratili na svoj prepoznatljiv način. Predivno je igrati uz takvu podršku, poručio je kapetan Borna Barišić.

Za Osijek se čulo diljem Europe, njegovi uspjesi nisu mogli proći nezapaženo, pa ćemo dugo pamtiti ovo ljeto. Iza nas je osam utakmica, čak šest su ih Osječani uspjeli riješiti u svoju korist, pa ne možemo biti neskromni, bez obzira koliko smo bili blizu i grupnoj fazi natjecanja. Ipak nam je ovo prva sezona nakon povratka na europsku scenu, a učinak je iznad svakog očekivanja. I tu se opet vraćamo na onu riječ s početka ovoga teksta – ponos(ni)!