Nije u pitanju bila želja Bijelo-plavih, nego ispražnjenost i stanje momčadi nakon povratka iz Austrije.

Najavljujući utakmicu s Cibalijom, zaključili smo da slavonski derbi neće biti nimalo laka zadaća za Bijelo-plave. To se i potvrdilo, a Osječani su zabilježili prvi prvenstveni poraz u ovoj sezoni. Očito ih je u svakom pogledu potpuno ispraznio prethodni, ključni europski dvoboj s bečkom Austrijom, koji je odlučivao o plasmanu u Europsku ligu. Stoga su u Vinkovce stigli ispražnjeni, ne samo fizički, nego još i više psihički i emocionalno jer, htio to netko priznati ili ne, eliminacija iz Europe ipak je morala ostaviti traga. Posebice u okolnostima kada su svi zaključili da je Osijeku toliko malo nedostajalo za povijesni klupski doseg. I u takvom stanju, osječki su nogometaši ušli u slavonski derbi koji je sam po sebi uvijek rezultatski otvoren i ne mora u njemu presuđivati niti kvaliteta, ni trenutni plasman na ljestvici. Potvrda je stigla i u nedjelju navečer, kada su Vinkovčani nastavili svoj pobjednički niz, a njihovi protivnici prvi puta u ovom Prvenstvu ostali bez ijednog boda.

Sportski čestitali protivniku

Ima i takvih dana da ti jednostavno ništa ne polazi za nogom na terenu i da je od početka utakmice vidljivo  da će biti problema nametnuti željeni ritam igre i usmjeriti vodu na svoj mlin. Posebno takve stvari dolaze do izražaja kada je protivnik vrlo motiviran i angažiran, pa je u stanju pružiti možda i više od svojih objektivnih mogućnosti. To se Osječanima dogodilo na gostovanju kod susjeda koji je svoje šanse iskoristio i osvojio bodove, na čemu smo Cibaliji sportski čestitali.

Dakako da im je posao olakšala spoznaja da su Zekićevi izabranici ovaj puta bili previše indisponirani za kvalitetnije izdanje koje su od njih očekivali brojni navijači, kojima se u našem prvoligašu zahvaljuju na brojnosti i ponovno korektnom bodrenju. Svjesni su bili i u redovima „Kohorte“ da ovo jednostavno nije bio dan u kojem bi Bijelo-plavi, i uz slabiju igru, došli do priželjkivanog rezultata. Nije pomoglo ni rano vodstvo, golom Peroševića, koje  je vrlo brzo „anulirao“ domaći napadač Pervan...

Dobro se pripremiti za Hajduk

Nadali smo se da će se nešto promijeniti u drugom poluvremenu, kada je Zekić izmijenio i formaciju, računajući da će u drukčijem rasporedu njegova momčad ipak biti učinkovitija. No, to se ipak nije dogodilo, a nisu pomogle ni izmjene koje je trener napravio u želji da promijeni situaciju na terenu. Nije pritom bila sporna želja, svatko je među gostujućim prvotimcima zasigurno htio izbjeći poraz, ako se već nije moglo do pobjede. Međutim, svi su pokušaji bili nekako slabašni, a i kada bi se u određenim situacijama ukazala poneka prava šansa, nije bilo koncentracije i odlučnosti.

Bodovi su izgubljeni, ali ne treba na to gledati suviše kritično, što je rekao i Zekić. Osječanima će dobro doći stanka da se i regeneriraju, ali i u glavama „poslože“ tijekom reprezentativne stanke te da spremni u svakom smislu dočekaju predstojeći ogled s Hajdukom u Gradskom vrtu. Pobjeda u novom derbiju brzo bi prebrisala lošu vinkovačku epizodu i ne sumnjamo da će se naši dečki prezentirati u sasvim drugačijem svjetlu u odnosu na izdanje u gradu na obalama Bosuta.