Zekić potencira pristup utakmici koji mora biti pravi protiv kvalitetnog protivnika koji također ima svoje ambicije.

Otputovali su Bijelo-plavi u Koprivnicu gdje ih u subotu, u kasnim popodnevnim satima, očekuje prvenstveni ogled sa Slaven Belupom. Na konferenciji za novinare uoči puta u Podravinu, trener Zoran Zekić izvijestio je o određenim poteškoćama uoči ovoga susreta...

Imali smo dosta problema nakon utakmice s Hajdukom i neki su nam igrači izvan pogona. Konkretno, ne možemo računati na ozlijeđene Šoršu i Šimuneca te viroznog Matasa, tako da u kadru imamo 18 igrača. Imajući u vidu ove izostanke, na desnom boku će najvjerojatnije biti Grgić. Moram vidjeti u kakvom će stanju biti igrači koji proteklih dana nisu trenirali poput Ejupija, Baraća i Barišića, da bih se tek onda mogao očitovati o sastavu. Čeka nas zahtjevna zadaća, kao i svaka druga u HNL-u. Liga je prilično izjednačena, ponekad nijanse odlučuju, tako da moramo biti spremni na sve što nas očekuje. Koprivnica je dugi niz godina bilo izrazito neugodno gostovanje za momčad Osijeka, sigurno je da nam neće biti lako ni u subotu, ali se nadam da ćemo biti u izdanju kakvo NK Osijek zaslužuje.

Nema nikakvog alibija

Iako bi svaki trener,  dakako, želio na raspolaganj u imati sve igrače na koje se,  inače, najozbiljnije računa, jasno je da to ne može uvijek biti tako...

Ne bih volio da ova priča ide u nekakvom smjeru alibija, imamo u kadru igrače koji su nastupali u prvenstvenim utakmicama, nitko među njima nije bez minutaže. Stoga vjerujem da ćemo izabrati najbolju jedanaestoricu i još trojicu tijekom susreta,kada je o pričuvama riječ. Nikako da uhvatimo kontinuitet, da svi budu zdravi i spremni za nastup, ali nema kukanja.

Slaven Belupo je protivnik kojega Zekić najozbiljnije shvaća u pripremi susreta, uvažavajući kvalitetu Koprivničana:

Moramo biti na tragu onoga što smo pokazali protiv Hajduka i odigrati još jednu pravu utakmicu jer sve ispod toga značilo bi ulazak u probleme. Meni su Vinkovci bili upozorenje za cijelo Prvenstvo i pokušavam takvo razmišljanje prenijeti i na svoje igrače. Naravno da smo analizirali i igru protivnika, međutim, prvenstveno se moramo orijentirati na sebe i ono što mi trebamo pružiti na terenu. Ako budemo u pravom izdanju, sigurno će nam biti puno lakše ostvariti ono što želimo.

Pristup bi mogao presuditi

Često osječki kormilar spominje psihološku pripremu i sam pristup svakoj utakmici, naglašavajući kako je on nerijetko i presudan:

Najvažniji će biti mentalni sklop, odnosno način na koji ćemo ući u utakmicu, kao i sama priprema za ovaj susret. Nerijetko smo baš tamo loše otvarali dvoboj i onda se „čupali“, ali to naravno ne mora biti pravilo. Od početka trebamo biti pravi, hrabri, odlučni i agresivni. Koprivničani igraju dosta dobro, bolje nego što to pokazuju njihovi rezultati. Svi koji tamo dođu „smanjenim gasom“ loše su se proveli, tako da upozoravam na maksimalnu odgovornost i ozbiljnost. Sva nam je koncentracija na domaćim natjecanjima, Europa je iza nas i ne treba se previše na to vraćati.