Zekić je rekao kako mu se momčad nije dobro adaptirala na težak teren, ali je ostala neporažena.

Prilično se ljutio Zoran Zekić tijekom susreta u Koprivnici, ali je na kraju ipak bio zadovoljan jer je poraz izbjegnut u trećoj, posljednjoj minuti sudačke nadoknade. Stoga je trener Osijeka i na konferenciji za novinare potencirao činjenicu da je, nakon svega viđenoga, najvažnije bilo – izbjeći poraz.

Utakmica je odigrana u teškim uvjetima, a mi ih baš i nismo prepoznali, iako ne znam zbog čega jer je dogovor bio sasvim drugačiji. Probali smo razviti igru kroz kratka proigravanja što je u ovakvim okolnostima bilo nemoguće. Tu se Slaven Belupo puno bolje snalazio jer se postavio u čvrstom bloku iz kojega je dobro izlazio prema našoj polovici. Moram reći da smo dobili smiješan gol jer na takvom terenu odigravati poprečnu loptu je nedopustivo. Kasnije nam je bilo teško „vijati“ rezultat, a u drugom poluvremenu smo imali petoricu napadača. Na kraju smo i Škorića poslali pred suparnička vrata i to nam se isplatilo u posljednjim trenucima. O dojmu ne bih pričao , važno je da nismo izgubili i siguran sam da će nam ovaj bod dosta značiti u nastavku Prvenstva, izjavio je kormilar Bijelo-plavih.

Barišić nije izdržao

Već nakon tridesetak minuta igre, Zekić je morao obaviti prvu zamjenu budući da kapetan Barišić nije mogao nastaviti utakmicu. Njegov je nastup bio pod upitnikom, no očito da nije bio u stanju pružiti maksimum. Svjestan je toga i osječki kormilar:

Barišić je došao „načet“ s reprezentativnog okupljanja, nismo ništa riskirali pa je izostao protiv Hajduka, ali izgleda da ta njegova ozljeda nije zaliječena i morao sam ga mijenjati. Bočkaj nam se iz mlade nacionalne vrste vratio u lošem stanju, a Lopa je morao ući iako ni on nije  sasvim oporavljen. Stalno govorim da imamo dosta igrača koji još ne pružaju ono što bi mogli. Ono što nikada ranije nisam radio, sada sam počeo kalkulirati i stavljati u momčad igrače koji nisu posve spremni, nadajući se da će biti na potrebnoj razini, ali to očito nije rješenje. Moraju igrati najspremniji i to je zapravo jedina nogometna filozofija.

Kopić žali za ispuštenim bodovima

Osječanin na koprivničkoj klupi Željko Kopić prilično je rezignirano stigao  pred novinare, budući da je njegova momčad osatala bez dva boda neposredno uoči posljednjeg sučevog zvižduka...

Razočaran sam ovakvim ishodom jer smo bili toliko blizu pobjede. Od igrača sam dobio potreban impuls, dečki su se borili za svaku loptu, taktički i energetski to je izgledalo dobro. S mentalnog aspekta gledajući, psihološki smo bili na najvećoj mogućoj razini i zaista mi je žao što nismo nagrađeni s tri boda. Posebno boli ta spoznaja da nam to nije prvi puta ove sezone da od gotovog praktički napravimo veresiju, ali je očito da moramo uvijek ići onim najtežim putem. Zadovoljan sam kako smo igrali, bez obzira na to što nismo pobijedili. Generalno mislim da smo bili kvalitetniji, protivnik je pokušavao ubacivanjem dugih lopti, na kraju je u tome i uspio, no moramo se s time znati nositi. Osobno sam optimist ako ćemo i ubuduće igrati na ovakvoj razini.