Bit će izgrađeno devet terena, glavni će biti s hibridnom travom, pet s prirodnom i još tri s umjetnom podlogom.

 U Gradskom vrtu je i službeno predstavljen veliki projekt „Pampas kamp Škole nogometa NK Osijek“ u koji će biti uloženo između šest i osam milijuna eura! Podsjećamo da je značajan dio sredstva u iznosu od 3,3 milijuna eura osigurala Vlada Republike Mađarske nakon raspisanog Natječaja na koji je uspješno aplicirala naša Škola nogometa. Stoga je izvjesno kako će , nedaleko samoga središta grada, na prostoru Pampasa „niknuti“ najveći i najmoderniji kamp u ovom dijelu Europe. Predsjednik Uprave Ivan Meštrović je uvodno istaknuo:

Bit će izgrađen na površini od čak 15,8 hektara, a na njemu će trenirati više od 500 djece koja će, zajedno sa svojim trenerima, imati vrhunske uvjete rada. Sam objekt koji ćemo graditi zauzimat će 5.000 kvadratnih metara i sigurno će biti mjesto okupljanja ne samo polaznika Škole nogometa, nego i njihovih roditelja, rodbine i prijatelja. Oni će u ugodnoj atmosferi moći pratiti treninge, dakako i utakmice naših mlađih kategorija. Tamo ćemo preseliti i klupske urede iz Gradskog vrta, kako bismo sve imali na jednom mjestu.

Uz glavni teren  tribina za 1.200 gledatelja

Središnji teren će imati hibridni travnjak, kao i natkrivenu tribinu za gledatelje, kapaciteta oko 1.200 sjedećih mjesta. U svakom slučaju, bit će zadovoljeni svi UEFA kriteriji, što će osječki Kamp po svemu učiniti posebnim u Hrvatskoj, pa i puno šire.

Moram reći da su u izradi projektne dokumentacije sudjelovali i sami djelatnici Kluba koji najbolje znaju što nam treba i na koji način. Idejna su rješenja gotova, sada idemo na natječaj za projektiranje. Vjerujem da bismo već za 18 mjeseci mogli realizirati ovaj projekt, uz uvjete koje neće imati nitko u našem okruženju! Ovo je, bez obzira na sve ono što ostvarujemo na zelenom terenu, najveća pobjeda NK Osijek u njegovoj povijesti! U isto vrijeme krenuti u izgradnju nogometnog kampa i poduzimati sve potrebne predradnje za potpunu rekonstrukciju stadiona, to nitko drugi ne radi osim nas!

Na Pampasu je predviđeno pet nogometnih terena s prirodnom travom, dok će tri biti s umjetnom podlogom, posjetitelji će imati prilaz i odgovarajuća parkirališna mjesta, a i Škola nogometa će, dakako, imati svoj parking. Bit će ostavljen prostor i za moguću izgradnju još jedne (istočne)  tribine. Podrazumijeva se da će svlačionice i svi drugi radni prostori biti vrhunski opremljeni, a pozitivno je u cijeloj priči i da će se otvoriti nova radna mjesta, njih 20-30 prema prvim procjenama.

Neki novi standardi u Retfali

Ovaj će projekt, kada bude realiziran, nedvojbeno podignuti urbanu razinu životnih uvjeta i u tom smislu postaviti neke nove standarde na Pampasu  i općenito u gradskoj četvrti Retfala. Posebnost je i u tome što je lokacija svega nekoliko stotina metara zračne linije od samoga središta grada...

Tamo trenutno sve izgleda zapušteno, ali će se ubrzo ta slika početi mijenjati. Sve će postati jedno veliko gradilište. Grad preuzima obvezu rješavanja dozvola, a potom i samu izgradnju pristupne ceste do budućeg Kampa. Zahvaljujem i ovom prilikom „lokomotivi“ u gradskoj upravi, gradonačelniku Ivanu Vrkiću koji se zaista angažirao na ovom projektu. Imamo načelno i obećanje HNS-a da će se i oni uključiti s milijun eura, što dakako pozdravljamo. Želim posebno zahvaliti i svome prijatelju i poslovnom partneru Lorincu Meszarosu, kao i mađarskoj Vladi prema kojoj ćemo i sljedećih godina aplicirati naše projekte i nadati se novim sredstvima.

Rušenje tribina po etapama

Novinari su pitali Meštrovića i za viziju i vizuru budućeg stadiona Gradski vrt koji će se definitivno graditi na mjestu postojećega...

Da, rušit ćemo tribine po etapama kako bismo sve domaće utakmice mogli igrati na svom terenu, a ne u nekom drugom gradu. Na tome sam i osobno inzistirao, stoga će se, recimo, rušiti Sjever, Jug i Istok, a svi ćemo za to vrijeme biti na Zapadu... Stadion će imati kapacitet od najviše 15.000 gledatelja, a na njemu će se gledatelji zasigurno osjećati kao i u velikim, modernim europskim nogometnim arenama. Mislim da bismo mogli najduže za dvije i pol godine imati novi stadion, na koji će ljudi dolaziti i satima prije utakmice jer ćemo im organizirati različite sadržaje, zaključio je Meštrović.