Do kraja utakmice samo je bilo pitanje koliko će se puta zatresti mreža domaćeg vratara.

Vrlo odgovornom i učinkovitom igrom Osječani su lako, može se reći i rutinski, odradili posao na startu Kup-natjecanja u ovoj sezoni. Nehaj se ni u čemu nije mogao suprostaviti prvoligašu i već je nakon prvih pola sata bilo jasno da će to biti uvjerljiva pobjeda Osijeka u Senju. U 28. minuti rezultat je bio 0:3 i samo je bilo pitanje koliko će se puta do kraja susreta zatresti mreža domaćeg međužupanijskog ligaša. Na kraju je bilo 0:6, a s obzirom na prigode, Bijelo-plavi su mogli ostvariti i dvoznamenkasti rezultat.  Potvrdilo se ono o čemu smo pisali u najavi, da je najvažniji odgovoran pristup bez onoga „lako ćemo“ i da onda ne može, niti smije biti ikakvih problema.

Efikasni Mirko Marić

Pričali su nam naši senjski domaćini da su na svom stadionu „Pod Nehajem“ prijašnjih godina ugostili Dinamo, Hajduk i Rijeku i da su od njih redovito gubili minimalnim rezultatom, tako da su se potajno nadali čudu protiv Osječana. No, brzo im je ozbiljni protivnik „potkresao krila“, pa je europski Osijek zaslužio pljesak Senjana koji su u lijepom broju došli na utakmicu. Bilo je atraktivnih poteza, a jasno je da su takvi susreti prigoda i za nametanje stručnom stožeru u izboru početne jedanaestorice za predstojeće oglede.

U srijedu je, recimo, Mirko Marić bio raspoložen pred suparničkim vratima i u tri navrata zatresao mrežu, a još je imao barem toliko izrazitih šansi kada je vratar domaćina dobro reagirao. S male tribine senjskog stadiona najčešće se komentirala hitrina Erosa Grezde koji je imao isti pristup kao da se igra protiv PSV-a ili bečke Austrije u europskim dvobojima, zbog čega je, uostalom, neizostavan u kombinacijama za najbolju albansku vrstu.

Dobra uvertira za Rudeš

Ovaj je ogled bio dobra uvertira i za idući prvenstveni nastup protiv Rudeša u ponedjeljak. Bilo je i u tom kontekstu bitno ostvariti sigurnu i uvjerljivu pobjedu, kao i odraditi zadaću u Kupu bez nekih novih ozljeda i sličnih problema. Neki igrači koji nisu konkurirali za Nehaj, mogli bi se vratiti u kombinaciju, što se prvenstveno odnosi na Hajradinovića. Što se tiče Barišića i Šorše, vidjet ćemo u kakvom će biti stanju ovih dana, a nadamo se da će i Šimunec uskoro moći vježbati punim intenzitetom.