Hvale vrijednoj inicijativi pridružili su se i osječki nogometni veterani.

Lijep je osjećaj kada se nekome pomogne, a posebice kada je ta pomoć usmjerena na one u potrebi, socijalno ugrožene. Imali smo tu situaciju u utorak na Bikari, kada se NK Osijek vrlo aktivno uključio u prikupljanje novčane pomoći obitelji Kobijak iz Kneževa. Tom je prigodom odigrana humanitarna utakmica između nižerazrednog Metalca i Osijeka u kojoj su Bijelo-plavi pobijedili 8:0 (Ejupi, Marić i Lopa po 2, Hajradinović i Boban po 1).

Zahvala obitelji Kobijak

Naš je prvoligaš, također, financijski pomogao ovoj obitelji, a to je učinio i NK Metalac, odnosno nogometni veterani grada Osijeka i okolice, koji su se rado odazvali pozivu za sudjelovanje u ovoj hvale vrijednoj akciji, pa su i oni međusobno odmjerili snage na uvijek kvalitetnom terenu SC „Ante Gotovina“.

Puno hvala dobrim ljudima koji su sve ovo napravili za moju obitelj! To je za nas velika pomoć, vidjeli ste i sami u kakvim uvjetima živimo, nažalost i zdravlje nam je takvo, kakvo je. Našim nogometašima želim sve najbolje gdje god budu igrali, a djeca su nam sretna što imaju i njihove autograme, pričao nam je Miroslav Kobijak.