Kao i u svako utakmicu do sada, no i do kraja prvenstva, nogometaši Osijeka u Pulu odlaze pokušati osvojiti sva tri boda, koja bi nevjerojatno puno značila u borbi za plasman na prvenstvenoj ljestvici.

Nije bilo puno vremena za tugu nakon poraza od Hajduka, jer nogometaše Osijeka već u nedjelju čeka izuzetno važan susret u Puli, protiv izravnog konkurenta, momčadi Istre, koja se po prvi put našla na posljednjem mjestu prvoligaške ljestvice. Toga je svjestan i trener Šušak, koji je rekao nešto o atmosferu kakva je tijekom ovog tjedna vladala u momčadi:

„Mi smo dobro radili tijekom ovog tjedna, no moram priznati kako je u momčadi vladalo neko mješovito raspoloženje. Mi smo svi bili zadovoljni pristupom i igrom, no naravno da isto tako nismo mogli biti sretni što nam taj pristup nije donio rezultatski uspjeh. Pokušao sam na igrače prenijeti stav da vremena za tugu nema, da je veliki broj bodova u igri i da se očekuje „skalinada“ na prvenstvenoj ljestvici, gdje te jedan ili dva dobra rezultata mogu dovesti u „mirnu luku“, a jedan ili dva poraza potpuno suprotno.“

Protiv izravnog konkurenta poraz nije nikako opcija, no posebno dobro izgleda situacija kakva bi bila u slučaju pobjede na Aldo Drosini. Šest bodova od posljednjeg mjesta izgleda jako lijepo, a sve je to moguće ostvariti ukoliko se u tih 90 minuta predstavi onakav Osijek kakvog smo gledali u posljednja četiri susreta.

„Nikad nisam mislio da je Pula teren gdje se mi trebamo ići vaditi, no svaku utakmicu smatramo kao zasebnu cjelinu, gdje želimo uzeti sve. Na svakom utakmici imat ćemo takav pristup, pa čak i kad budemo išli gostovati Dinamu. Naravno, puno toga ovisi o tome što će nam protivnik dozvoliti, no ako predstava bude prava, mi možemo sa svakim igrati ravnopravno i doći do rezultata", dodao je trener.

Sastav bi trebao biti sličan onome iz prethodnih susreta, no u kadru su neki povratnici, kao i debitanti, a jedan standardni prvotimac ovog puta ipak nije u kadru zbog ozljede. Nešto više o tome rekao je Šušak:

„Nisam kockar da mijenjam momčad koja je pružili dobar nastup, no nažalost je čitav tjedan pod terapijom bio Jamak i on neće konkurirati za susret.  U kadar kandidata se vratio kapetan Kurtović, a također su u kadru Špoljarić te, po prvi puta, Sasha Aneff. Kurtović je dobro reagirao u pripremnoj utakmici u utorak i ozbiljan je kandidat za startnu postavu. Što se tiče Špoljarića, ranije sam zapazio već par momaka iz juniorskog sastava te je tako Špoljarić u kadru za ovu utakmicu.“

Na kraju je još jednom obrazložio svoju filozofiju te pozvao navijače da i dalje nastave biti 12. igrač ove momčadi.

„Mi nismo u situaciji gdje možemo eksperimentirati, nego moramo igrati s onim što je provjereno, budući da je ovo borba za goli život. Još bih htio zahvaliti navijačima na velikoj podršci protiv Hajduka i ona će nam biti potrebna do posljednjeg kola. A mi ćemo uvijek dati sve od sebe i predaje nema do posljednjeg zvižduka", završio je trener svoje današnje obraćanje medijima.