Bijelo-plavi danas gostoju u Maksimiru. Utakmica počinje u 19 sati. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

Dinamo  1:1 Osijek

Derbi je na kraju završio bez pobjednika, Dinamo je povećao prednost nad drugoplasiranom Rijekom na pet bodova, dok Osijek sada zaostaje četiri boda za Riječanima. Pozdrav iz Zagreba!

Osijek je imao sva tri boda u Maksimiru, a domaćin je izbjegao poraz u svom zadnjem napadu na utakmici. Kakva šteta što i preostala dva boda ne putuju u Slavoniju, kada se to već činilo sasvim izvjesnim. 

90' + 5 u petoj minuti nadoknade Dinamo je s(p)retno stigao do izjednačenja. Lopta je ubačena u šesnaesterac s lijeve strane, na drugoj vratnici bio je Henriquez i uspio je poslati loptu u mrežu za izjednačenje.

90' + 5 1:1 - HENRIQUEZ

90' igrat će se 4 minute u sudačkoj nadoknadi vremena. 

89' stopostotna prigoda za Osijek! Grezda je prošao desnom stranom, vratio loptu na desetak metara od Livakovića prema Ejupiju čiji je udarac blokiran kada su se gosti ponadali da će to biti gol za potvrdu pobjede...

86' finiš je derbija, dakako da Dinamo stalno pokušava stvoriti još poneku šansu, a gosti čuvaju vodstvo, orijentirani na protunapade. 

83' i Osječani sada postižu gol iz zaleđa, Lukić je u nedopuštenoj situaciji. 

82' posljednja izmjena u momčadi Osijeka. Izlazi Hajradinović, ulazi Lukić. 

81' Ademi je bio u povoljnoj situaciji za udarac koji je ipak blokiran. 

81' u redovima domaćih Knežević je zamijenio Moru. 

80' Boban je u kaznenom prostoru, šteta što nije uspio nešto više učiniti u toj situaciji... 

79' Olmo dobro puca iz daljine, Malenica se pretvara u junaka utakmice!

78' poništen je pogodak Ademija zbog neupitnog zaleđa u kojem se našao Ademi. 

77' nakon ubačaja iz kuta Boban puca glavom, lopta je završila zamalo pokraj lijeve vratnice. 

76' velika šansa za 0:2! Hajdradinović s lijeve strane ubacuje u sredinu gdje su pred Livakovićem Ejupi i Grgić,  ovaj potonji puca s 5 metara, ali je čuvar mreže Dinama odličnom reakcijom spriječio pogodak!

72' udarac Ademija sa 16 metara nije bio najprecizniji. 

69' druga izmjena kod Osječana. Izašao je Mudražija, ušao Lesjak. 

67' izlazi Hodžić, u igri je Henriquez. 

62' sada je pomoćni sudac Loparac neopravdano zaustavio vrlo opasnu akciju Bijelo-plavih. Boban je bio u protunapadu, asistirao je Hajradinoviću koji je u šesnaestercu u ravnini sa Stojanovićem, ali je ipak označeno zaleđe. 

61' izmjena u osječkom sastavu. Na klupu odlazi Lopa, ušao je Boban. 

60' Modri su sada preuzeli dominaciju, Olmo je vrlo dobro pucao pod gredu, a Malenica i ovaj puta odlično reagirao i izbacio loptu u korner. 

56' izmjena kod Dinama. Igru je napustio Antolić, ušao je povratnik Ademi uz pljesak s tribina. 

55' Malenica brani udarac Soudanija s 11 metara, lopta se odbija do  potpuno samoga Hodžića koji promašuje gotovo nemoguće! 

55' jedanaesterac za Dinamo! Mudražija je krenuo na Antolića koji pada u kaznenom prostoru, a sudac Zebec pokazuje na bijelu točku. 

50' javna opomena za Lopu.

46' počeo je drugi dio susreta kojega prati 5.104 gledatelja na tribinama, među njima i skupina od 50-ak pripadnika Kohorte. 

45' završeno je prvo poluvrijeme u kojem je Osijek apsolutno zaslužio vodstvo koje ima od 17. minute golom Grezde.

40' žuti karton dobio je Hajradinović. 

39' opasno je u osječkom kaznenom prostoru. Lopta s desnog boka stiže na glavu Soudanija koji puca sa 8 metara, Malenica je baš tamo gdje je trebao biti. 

39' Sigali spašava ispred rastrčanog Grezde...

36' Benković je pucao glavom, lopta odlazi nekoliko metara iznad grede. 

30' odličnih pola sata Osijeka u derbiju! Gosti su do sada i bolji i opasniji protivnik. 

28' svega dvadesetak sekundi kasnije opet je bilo uzbudljivo pred vratima Dinama. Pucao je Mudražija s 19 metara, Livaković se morao itekako potruditi da bi loptu iz desnog kuta odbio u polje!

28' opasno je sada bilo ispred Livakovića. Grezda je proigrao Hajradinovića koji se našao u vrlo dobroj poziciji, međutim, Sigali ga je u posljednji trenutak uspio blokirati. 

25' Sigali je odlučio pomoći napadačima Modrih, bio je u prodoru po desnom krilu, no nije uspio konkretizirati obećavajuću solo-akciju. 

22' i u trećoj uzastopnoj utakmicu u gostima kod Dinama Bijelo-plavi su došli u vodstvo. Prošle sezone za 0:1 zabijali su prvo Knežević, a potom i Barać, a sada je to uspjelo Grezdi...

17' Osijek vodi u Maksimiru! Vidjeli smo dva majstorska poteza u ovome napadu, prvo je Lopa sjajno asistirao Grezdi u šesnaestercu, da bi potom albanski reprezentativac još bolje primio loptu, Lecjaks ga nije  uspio blokirati i Grezda sa 7 metara iskosa pogađa donji lijevi kut nemoćnog Livakovića. 

17' 0:1 - GREZDA

17' Malenica je malo zakomplicirao situaciju prilikom ispucavanja, lopta je došla do Olma koji se pritom baš i nije najbolje snašao.

14' Hajradinović slijeva ubacuje za Ejupija koji je u kaznenom prostoru, međutim, nije uspio uputiti udarac prema Livakoviću. 

11' u otvaranju susreta gledamo obostrano otvorenu igru, a gosti su prilično angažirani i na polovici svoga protivnika. 

4' Lecjaks je ubacio loptu u peterac, ispružio se Malenica i spriječio prvu opasnost po svoja vrata. 

2' odmah na početku prava prigoda za goste! Lopa je s lijeve strane povukao loptu prema šesnaestercu, na vrijeme uposlio utrčalog Hajradinovića koji je iskosa poslao loptu pokraj suprotne, lijeve vratnice.

1' počeo je derbi u Maksimiru. 

Dvije zanimljivosti prije samoga početak - u pričuvi Modrih je Arijan Ademi koji je zbog pozitivnog doping testa imao prisilnu stanku od dvije godine, dok je u osječkom sastavu Dmytro Lopa ovaj puta s novim brojem na svom dresu i sada nosi "desetku".

Glavni sudac bit će M. Zebec (Varaždin), a pomagat će mu B. Zobenica (V. Gorica) i G. Loparac (Sladojevci).

Evo i sastava Dinama: Livaković, Sigali, Benković, Lecjaks, Stojanović, Doumbia, Antolić, Moro, Olmo, Soudani i Hodžić. Na klupi su: Zagorac, Ademi, Henriquez, Gojak, Knežević, Lešković i Perić. 

Za Osječane će igrati: Malenica, Škorić, Barać, Grgić, Bočkaj, Mudražija, Mioč, Grezda, Hajradinović, Lopa i Ejupi. Pričuve su: Antolović, Jambor, Boban, Lesjak, Marić, Matas i Lukić.

Očekuje nas derbi između Dinama i Osijeka, njihova druga međusobna utakmica ove sezone. U onoj prvoj, odigranoj u Gradskom vrtu, rezultat je bio neriješen 1:1. 

Pozdrav iz Maksimira!