Zekić je žalostan zbog primljenog gola u 95. minuti, ali i ponosan na igru svoje momčadi.

Da Čileanac Henriquez nije postigao izjednačujući pogodak u zadnjim sekundama derbija, Zoran Zekić bi prezadovoljan došao na konferenciju za novinare u Maksimiru. Ovako je bio pomiješanih osjećaja jer je njegova momčad ipak ispustila dva boda. No, bilo je i puno razloga za pohvale Bijelo-plavima.

Mislim da je utakmica bila jako dobra. Puno stvari koje smo uvježbavali na treninzima smo odradili ne bih rekao dobro, nego u prvih 35 minuta i fantastično! Imali smo veliki broj prigoda u tim brzim izlascima prema njihovim vratima što smo i tražili od naših igrača, nažalost, nismo bili baš najprisebniji u takvim situacijama. Činjenica je da smo dobili gol u 95. minuti i naravno da smo zbog toga tužni, ali zabijali smo i mi ove sezone u sudačkoj nadoknadi i osvajali bodove. Nismo se snašli u tim trenucima, možda je prethodno trebao biti i korner za nas, pa ne bi ni došlo do situacije iz koje smo primili pogodak, ali nećemo sada previše kukati. Ponosan sam na svoju momčad i nadam se da ćemo u idućem kolu na Rujevici biti još bolji, rekao je Zekić.

Drugi pogodak bi sve riješio

Domaćin je u drugom poluvremenu poreuzeo inicijativu, propustio je realizirati kazneni udarac, ali su i Osječani imali itekako dobre prigode...

Previše smo se potrošili u drugom poluvremenu i uvlačili se pred svoj šesnaesterac, pa nismo imali dubinu kao u prvih 45 minuta. No, opet smo stvorili krasne šanse da zabijemo za 2:0 i sve riješimo. Taj primljeni gol je baš naivan, Dinamo praktički nije ni mogao ništa napraviti u tim trenucima, nego dugim loptama pokušati doći do izjednačenja. Ubacio sam i Lesjaka i Lukića prvenstveno iz tog razloga da ih spriječimo u takvim situacijama, ali nam se ipak dogodio propust. Da nam i Barišić i Šorša jako nedostaju, vidjelo se i u ovoj utakmici. Bočkaj korektno odrađuje svoje u ulozi koja ipak nije njegova, puno se troši, a znamo da je upotrebljiviji kao ofanzivni krilni igrač.

„Igrali smo protiv europskog Osijeka“

Trener Dinama Cvitanović također je mišljenja da je susret bio na visokoj razini i da su gledatelji zaista imali što vidjeti:

Vrlo intenzivna i dinamična utakmica, puna zanimljivih situacija i kvalitetnih rješenja na obje strane. Možemo pričati o nekim našim taktičkim i tehničkim pogreškama u određenim situacijama, međutim, ne možemo diskutirati o karakteru, ustrajnosti i želji naših igrača da dođu do pobjede. Mislim da smo igrali protiv europskog Osijeka, rekao sam i u najavi da će to biti vrlo zahtjevna zadaća za moje igrače i gosti su to potvrdili. Činjenica je da su se oni pokazali kao kvalitetna momčad, ali smo mi i protiv takvog protivnika bili dominantni, o čemu svjedoči i broj udaraca na vrata koji je bio 16-6 u našu korist. Nismo dopustili da nam Osijek uzme sva tri boda, što ipak nešto znači. Teško mi je komentirati neke sudačke odluke, ali mi moji igrači govore da nam je neopravdano poništen gol jer su uvjereni da je Osijekov igrač odigrao loptu za Ademija. Imali su, doduše, i gosti nekih svojih primjedbi, ali to sve treba pogledati u snimci i onda preciznije analizirati. No, mislim da su gledatelji mogli uživati u pravom, istinskom derbiju, istaknuo je Cvitanović.