Volonterski maraton „72 sata bez kompromisa" u Domu za nezbrinutu djecu „Klasje“ i „2. AIR 21 University Jam“

Tijekom prošloga petka i subote neki su naši prvotimci i igrači iz Osijeka II sudjelovali u dva zanimljiva projekta.

Prvi je volonterski maraton pod nazivom „72 sata bez kompromisa“ u organizaciji Katoličke mladeži koji je potrajao od 12. do 15. listopada. Mladi su pritom bili uključeni u pomaganje potrebitima, siromašnima i marginaliziranim članovima društva i to različitim akcijama: ekološkim, socijalnim, kreativnim, fizičkim radom i prikupljanjem sredstava.

Naši su igrači i volonteri u sklopu ove velike akcije posjetili Dom za nezbrinutu djecu „Klasje“ u Zagrebačkoj ulici u Osijeku gdje su s uvijek dragim domaćinima sudjelovali u njihovoj kreativnoj radionici.

Zajedničko uljepšavanje grada

Druga je manifestacija bila „2. AIR 21 University Jam“ u kojoj su grafiteri pokazali svoje umijeće ukrašavajući za to predviđeni prostor ispod mosta dr. Franje Tuđmana.

Pritom treba naglasiti ulogu nekolicine pripadnika Kohorte koji su bili i inicijatori ovoga događaja, a svakako su i najzaslužniji za njegovo uspješno održavanje. I tamo je NK Osijek imao svoje predstavnike, kao i marljivu volontersku ekipu koja je organizirala svoj dio programa za posjetitelje, uz nagradne igre i učlanjenje u Bijelo-plavi navijački klub.