Prijateljska utakmica bit će odigrana u petak, a potom će osječka ekspedicija nastaviti put do Splita i Rijeke.

Aktivni su i naši klupski veterani koje ovoga tjedna, točnije u četvrtak, očekuje putovanje u Metković. Tamo će dan kasnije biti odigrana još jedna, već treća međusobna utakmica u posljednjih godinu dana, što svjedoči o prijateljskim odnosima Osječana i Metkovćana na zelenom terenu, dakako i izvan njega.

Intenzivnija je suradnja započela prošle godine, kada su se osječki i metkovićki nogometaši susreli u povodu prerane smrti Ivice Vladimira, koji je jedan od onih koji su iz doline Neretve svojedobno stigli u grad na Dravi i ostavili zapaženi trag u redovima našeg prvoligaša.

Svi zajedno u Split i Rijeku

Osim njega u Gradskom vrtu su iz toga kraja još igrali Mario Oršulić, Mate Borovac i Branko Šerić, a i sada imamo jednog Metkovćana u našoj sredini, Luku Bubala koji igra za Osijek II.

Vesele nas ovakva druženja, a raduje me da je dosta poveznica između Osijeka i Metkovića kroz dugi niz godina. Ovom prigodom na put s nama idu i čak četiri bivša predsjednika NK Osijek. To su Josip Pavić, Vladimir Bučević i Zdravko Josić, uz moju malenkost. Do subote ćemo biti u dolini Neretve, a onda krećemo za Split gdje ćemo u nedjelju prijepodne gledati utakmice naših Pionira i Kadeta u HNL-u. Potom će cijela ekspedicija krenuti za Rijeku, kako bismo bodrili Bijelo-plave u derbiju na Rujevici, ispričao nam je Milan Španjić, koji se operativno najviše angažirao oko sve učestalijih nastupa naših veterana.