Bijelo-plavi i na Rujevici žele nastaviti uspješnu rezultatsku seriju u ovosezonskim derbijima.

Osječke nogometaše ove nedjelje očekuje peti ovosezonski derbi u Prvenstvu Hrvatske. Do sada niti jedan nisu izgubili, uz učinak od dvije pobjede (Rijeka i Hajduk) i dva remija (oba puta Dinamo), pa im takav učinak daje za pravo da se nadaju pozitivnom ishodu i na Rujevici. Doduše, tradicija im na tom stadionu nikako ne ide u prilog, posve suprotno. Međutim, Zoran Zekić je sa svojim igračima u proteklom razdoblju srušio puno takvih „mitova“ iz prošlosti. Prema svim pokazateljima, trebala bi to biti vrlo zanimljiva i kvalitetna utakmica, vjerujemo i najuzbudljivija do sada u ogledima Rijeke i Osijeka na Kvarneru.

Riječani su ovoga tjedna uspješno odradili europsku zadaću s Austrijom u Beču, napunili se dodatno samopouzdanjem nakon nekih izgubljenih bodova u HNL-u i sigurno se žele približiti Dinamu koji je na vrhu ljestvice. Što se, pak, Bijelo-plavih tiče, ambicije su im također velike u pokušaju dodatnog rezultatskog iskoraka u odnosu na prošlu, iznimno uspješnu sezonu.

Zekić zna kakva ga Rijeka očekuje

Kada se sastaju ponajbolje momčadi u Ligi onda je šteta što na terenu neće biti kompletne. U riječkim redovima zbog tri akumulirana žuta kartona neće biti standardnog stopera Eleza, a isti je povod izostanka osječkog Ukrajinca Lope. Osim njega, stručni stožer i dalje ne može računati na Barišića i Šoršu, a u međuvremenu se razbolio i Matas. No, opet ćemo ponoviti da Osječani imaju dovoljno i kvalitetnih i upotrebljivih igrača da nadomjeste one koji ne mogu nastupiti.

Što se tiče same pripreme za utakmicu, Zekić jako dobro zna što ga čeka na Rujevici, Rijeka igra svoj prepoznatljiv nogomet s brzom transformacijom iz obrane u napad, ali je i Osijek u tom smislu pokazao da svima može biti itekako neugodan, a posljednji je primjer susret s Dinamom u Maksimiru. Jasno je da će gosti večeras na Rujevici morati biti barem na istoj razini kao i prošloga vikenda, vjerojatno još i konkretniji kako bi ispunili svoj plan u još jednom derbiju. Bilo bi lijepo nakon utakmice pričati o rušenju još jedne tradicije...